„Eram în afara României când a fost el cunoscut, dar am avut plăcerea să-l cunosc (ulterior, n.r.). El mi-a dat mai multe cărţi ale lui, poezii. A fost un om de cultură foarte cunoscut pentru România şi am văzut că un întreg tineret l-a cunoscut (…) E foarte trist pentru noi că a plecat”, a declarat prinţul Paul.
Alături de prinţul Paul, i-a adus un ultim omagiu poetului şi prinţesa Lia.
„Am încercat să scriem un omagiu pentru Adrian Păunescu. El ne-a învăţat pe toţi ce a însemnat dragostea pentru ţară şi pentru Basarabia (…) Această poezie este pentru Andrei, Ioana şi Ana-Maria”, a declarat prinţesa Lia, ţinând în mână o foaie cu o poezie pe care urma să o înmâneze familiei poetului.
De asemenea, prinţesa Lia a precizat că nu ştia nimic despre Basarabia şi că Adrian Păunescu „i-a fost profesor”.
Până la ora difuzării acestei ştiri, câteva zeci de persoane au venit la sediul Uniunii Scriitorilor să-i aducă un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu. Oamenii au venit cu flori şi cu lumânări.
Printre cei care i-au adus un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu s-a numărat şi preşedintele Traian Băsescu.
Adrian Păunescu va fi îngropat, duminică, pe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu din Capitală.
Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.
Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu a încetat să bată la ora 7.15.
Adrian Păunescu – născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova – a fost poet, publicist şi om politic.
Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.