Procesiune cu făclii înaintea înmânării unui premiu preşedintelui Parlamentului ungar, la Tg. Mureş

Aproximativ trei sute de persoane participă, sâmbătă seară, la Târgu Mureş, la o procesiune cu făclii pe străzile municipiului, manifestarea, organizată de CNS, fiind prilejuită de comemorarea "secuilor martiri" executaţi pentru participarea la mişcarea revoluţionară din 1848.

Urmărește
8 afișări

Manifestările au început la ora 17.00 la Monumentul Secuilor Martiri, unde a fost evocată personalitatea revoluţionarilor de la 1848, după care participanţii au plecat cu făclii şi cu steaguri secuieşti spre Palatul Culturii din Târgu Mureş, unde este aşteptat preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, care va primi premiul "Gabor Aron" pe 2010, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premiul "Gabor Aron" pe 2010 îi va fi înmânat preşedintelui Parlamentului ungar din partea CNS de către preşedintele acestui for, Izsak Balazs, în Sala Mare a Palatului Culturii, în cadrul unei şedinţe festive care este programată să înceapă la ora 19.00.

La sfârşitul anului trecut, preşedintele CNS, Izsak Balazs, a anunţat că premiul "Gabor Aron" pe anul 2010 va fi acordat preşedintelui Parlamentului ungar, Kover Laszlo (FIDESZ), pentru sprijinul acordat secuimii, acesta fiind şi un iniţiator al legii privind cetăţenia ungară.

Consiliul Naţional Secuiesc a organizat, în noiembrie 2010, o şedinţă în sediul Parlamentului Ungariei, ocazie cu care Kover Laszlo a declarat că "voinţa unui sfert de milion de secui (care au semnat în cadrul referendumului pentru autonomie al CNS - n.r.) poate fi deja justificarea unei autonomii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici