Deputaţii au adoptat cu 135 voturi „pentru”, 53 „împotrivă” şi 18 abţineri, proiectul de lege privind vânzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS, păstrând forma venită de la Senat în ceea ce priveşte modalitatea de vânzare.
Senatul a menţinut, şi după solicitarea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu, articolul potrivit căruia vânzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS se poate face prin licitaţie sau, după caz, prin negociere directă.
Camera a păstrat, de asemenea, şi amendamentul adoptat de Senat în ceea ce priveşte dreptul celor care au în folosinţă imobile RAAPPS de a cumpăra, opţional, respectivele imobile, prin negociere directă, ei având drept de preempţiune în cazul în care imobilul în cauză este scos la vânzare.
Deputaţii au impus, în schimb, o prevedere prin care vânzarea prin negociere directă nu se poate face la un preţ sub valoarea stabilită de un evaluator independent.
Vânzarea imobilelor către persoanele fizice care le au în folosinţă se face în condiţiile unui avans minim de 30% din preţul imobilului şi a unor rate lunare eşalonate pe o perioadă de maximum 2 ani.