Programul Corpului Păcii în România se va încheia peste doi ani

Programul Corpului Păcii în România, care împlineşte 20 de ani de activitate, se va încheia în iulie 2013, l-a informat, miercuri, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Urmărește
11 afișări

"Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a fost înştiinţat astăzi, 29 iunie 2011, de către ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, cu privire la decizia Corpului Păcii de a închide treptat programul din România. În iulie 2013, la finalizarea perioadei de activitate a ultimului grup de voluntari americani, Corpul Păcii îşi va înceta activitatea în România", precizează MAE.

Anunţul vine în contextul aniversării a 50 de ani de activitate a Corpului Păcii la nivel global şi a 20 de ani de activitate în România, perioadă în care Corpul Păcii a creat peste 1.000 de parteneriate de succes între voluntarii americani şi diverse organizaţii din România.

"Pe măsură ce România îşi continuă calea spre un viitor mai bun, Corpul Păcii recunoaşte succesul şi perseverenţa acestor eforturi şi suntem onoraţi că am avut privilegiul de a contribui la dezvoltarea acestei ţări", a declarat Aaron Williams, directorul Corpului Păcii, conform MAE.

Secretarul de stat pentru afaceri globale din MAE, Doru Costea, le-a mulţumit, în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, ambasadorului Mark Gitenstein, directorului de ţară, echipei Corpului Păcii şi celor peste 1.000 de voluntari care s-au implicat de-a lungul timpului în proiecte umanitare pe teritoriul ţării noastre, felicitându-i pentru curajul, seriozitatea şi dăruirea de care au dat dovadă în perioada misiunii lor în România.

"Prezenţa voluntarilor Corpului Păcii în România a contribuit la aprofundarea relaţiilor interumane şi a schimburilor culturale între poporul român şi cel american. Una dintre contribuţiile pe care le apreciem în mod aparte este stimularea atitudinii solidare faţă de cei aflaţi în situaţii dificile: vedem în aceasta parafrazarea îndemnului celebru lansat de iniţiatorul Corpului Păcii, John F. Kennedy: «Nu te întreba ce poate face ţara ta pentru tine, întreabă-te ce poţi face tu pentru ea»", a declarat Doru Costea.

"Corpul Păcii România îşi ia angajamentul de a asigura eficienţa programului său şi pe parcursul următorilor doi ani. Voluntarii noştri vor continua să fie profesori bine instruiţi şi eficienţi de limbă engleză, ambasadori ai păcii şi prieteniei şi reprezentanţi model ai voluntariatului", a evidenţiat, la rândul său, Sheila Crowley, directorul Corpului Păcii în România, potrivit sursei citate.

Corpul Păcii a luat fiinţă la iniţiativa preşedintelui John F. Kennedy, la 1 martie 1961, pentru a promova pacea mondială şi prietenia între popoare. Până acum, peste 200.000 de americani au lucrat pentru Corpul Păcii în scopul promovării înţelegerii interculturale dintre americani şi cetăţenii altor 139 de ţări. Astăzi, aproape 9.000 de voluntari lucrează în comunităţile locale din 77 de ţări gazdă din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici