- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.10.2017, 06:00)
- Adrian Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Programul de apărare PESCO al Uniunii Europene şi implicaţiile sale pentru România, analizate astăzi în şedinţa CSAT
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte, marţi, pentru o discuţie legată de PESCO, programul de întărire a apărării comune a statelor din Uniunea Europeană şi de consolidare a industriei de apărare din UE.
Urmărește
1170 afișări
Programul de apărare PESCO al Uniunii Europene şi implicaţii pentru Români vor fi analizate astăzi în şedinţa CSAT
Şedinţa va începe la ora 14, la Palatul Cotroceni. Reuniunea a fost anunţată în urmă cu o săptămână de către purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.
"În cadrul şedinţei, va fi analizată tematica privind cooperarea structurată permanentă, PESCO, implicaţii pentru România. Având în vedere importanţa acestui subiect pentru Uniunea Europeană şi în special pentru România, preşedintele României a apreciat că este necesară o astfel de discuţie în cadrul CSAT. Se vor discuta evoluţiile recente referitoare la activarea acestui mecanism, efectele sale pentru România, precum şi decizia politică privind posibila implicare a ţării noastre în Formatul cooperării structurate permanente", potrivit purtătorului de cuvânt al şefului statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
De altfel, şedinţa CSAT are loc cu două zile înainte de reuniunea Consiliului European, care se va desfăşura la Bruxelles şi pe a cărui agendă figurează şi chestiuni legate de apărarea comună. ”UE prin membrii săi doreşte să devină mai puternică în domeniul apărării, dar în niciun caz asta nu înseamnă că vrem să dezvoltăm ceva concurent sau paralel cu NATO", spunea Klaus Iohannis, pe 9 octombrie.
Preşedintele a precizat că programele UE sunt întotdeauna complementare cu cele ale NATO. "Nu există intenţia unei alternative europene pentru NATO, există intenţia unei Uniuni Europene mai puternice şi în cadrul NATO", a spus Iohannis.
Precedenta întrunire a CSAT a avut loc pe 14 septembrie când a aprobat Strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă, având ca obiectiv ”dezvoltarea şi consolidarea cadrului de cooperare şi coordonare a acţiunilor autorităţilor române”. ”Obiectivul Strategiei este dezvoltarea şi consolidarea cadrului de cooperare şi coordonare a acţiunilor autorităţilor române, precum şi a mecanismelor şi instrumentelor necesare acestora pentru prevenirea şi combaterea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale reprezentate de proliferarea armelor de distrugere în masă şi a vectorilor purtători”, preciza Administraţia Prezidenţială.
Tot atunci, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea organigramei structurilor centrale ale MApN şi a numărului total de posturi, documentul fiind necesar pentru ”contracararea riscurilor la adresa României”.
Citeşte şi: Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, propus pentru şefia ANRE/ Virgil Popescu: PNL se va opune
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe