Programul de guvernare al cabinetului Ciucă cuprinde măsuri de gestionare a crizei sanitare. Care sunt acestea

Creşterea continuă a capacităţii spitalelor de a trata pacienţii Covid-19, extinderea numărului de spitale care pot trata pacienţi Covid şi accelerarea proiectelor finanţate cu bani europeni (POIM) se numără printre măsurile de gestionare a crizei sanitare din programul Cabinetului Ciucă.

Urmărește
852 afișări
Imaginea articolului Programul de guvernare al cabinetului Ciucă cuprinde măsuri de gestionare a crizei sanitare. Care sunt acestea

Programul de guvernare al cabinetului Ciucă cuprinde măsuri de gestionare a crizei sanitare. Care sunt acestea

Lista miniştrilor şi programul de guvernare au fost depuse sâmbătă la Parlament. Premierul desemnat Nicolae Ciucă crede că Guvernul propus va întruni numărul necesar de voturi. „Am depus la Camera Deputaţilor şi la Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Doresc să menţionez că programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate este cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, a declarat Nicolae Ciucă. Acesta spune că programul de guvernare nu este nou, ci asigură continuitatea programului existent.

Alte măsuri de gestionare a crizei sanitare sunt creşterea capacităţii secţiilor de ATI prin finalizarea dotării cu aparatura necesară şi asigurarea personalului medical necesar, inclusiv din afara ţării (termen: 2 săptămâni); accelerarea şi promovarea vaccinării împotriva Covid 19, ca măsură esenţială de protejare a sănătăţii cetăţenilor României şi de oprire a pandemiei prin generalizarea folosirii certificatului digital, campanii de conştientizare a nevoii de vaccinare şi promovare a vaccinării, parteneriat cu personalităţile credibile care pot avea impact pozitiv asupra campaniei (termen 4 saptamani); testarea corespunzătoare, mai ales a categoriilor de risc (permanent).

Întărirea rolului şi a capacităţii DSP-urilor de a gestiona pandemia prin asigurarea de personal corespunzător, atribuţii clare şi întărirea coordonării de la nivelul Ministerului Sănătăţii (termen: o săptămână), precum şi creşterea numărului de medici şi alt personal medical implicat în tratarea bolnavilor Covid, inclusiv prin implicarea medicilor de familie sau a oricărui medic cu drept de liberă practică într-un program de tratament naţional la domiciliu pentru formele uşoare şi medii, potrivit protocolului naţional (termen: 2 săptămâni) sunt alte măsuri pe care noul guvern le-ar avea în vedere.

Alte măsuri sunt folosirea pe scară largă a certificatului digital Covid în cât mai multe activităţi sociale şi profesionale (permanent), asigurarea de servicii de sănătate atât pacienţilor Covid, cât şi celor non-Covid (permanent), precum şi coordonarea la nivel european şi bilateral pentru accesarea unor mecanisme de sprijin şi suport (termen: 2 săptămâni).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici