- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.04.2017, 05:27)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect: Apa potabilă îmbuteliată să fie testată şi cu 3 zile înainte de expirarea valabilităţii
Apa potabilă îmbuteliată ar putea fi testată nu doar înainte de îmbuteliere şi la 12 ore după, ci şi cu 3 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, potrivit unui proiect depus de mai mulţi deputaţi PSD care susţin că deşi apa îşi schimbă compoziţia la raft, legea este permisivă.
Urmărește
1416 afișări
Proiect: Apa potabilă îmbuteliată să fie testată şi cu 3 zile înainte de expirarea valabilităţii
"Autoritatea de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, decide efectuarea unei monitorizări suplimentare cu 3 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate şi ori de câte ori există dovezi care atestă prezenţa în apă a unor substanţe sau microorganisme care au fost sau nu au fost stabilite ca parametri în conformitate cu anexa nr. 1 şi care pot constitui un pericol potenţial pentru sănătatea umană. Monitorizarea suplimentară se realizează individualizat pentru fiecare substanţa sau microorganism în cauză", potrivit proiectului de lege pentru modificarea art.7 alin.(10) din Legea nr.458/2002 privind calitatea apei potabile, depus la Senat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Compoziţia bacteriologică şi chimică a apei potabile îmbuteliate se modifică în timp, explică iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.
“Apa potabilă îmbuteliată este testată legal, înainte de îmbuteliere şi la 12 ore după. Dacă a trecut aceste două teste, apa este considerată bună de consum până la expirarea termenului de valabilitate. Totuşi, în urma analizelor, s-au gasit în apa îmbuteliată aflată pe raftul magazinelor, niveluri depăşite ale conţinutului de bacterii sau de substanţe nocive. Deşi specialiştii ştiu că apa din recipienţi îşi schimbă compoziţia la raft, legea este permisivă”, spun iniţiatorii, afirmând că, în apa potabilă îmbuteliată au fost depistate şi mocroorganisme, cu depăşiri de 15 ori mai mari decât valoarea limită.
Agenţii patogni care se pot găsi în apa de băut pot cauza: infecţii urinare, infecţii ale plăgilor, gastroenterite, infecţii respiratorii, septicemii şi meningite.
Iniţiatorii susţin că standardele apei potabilie trebuie trecute pe etichete.
"Având în vedere că apa îmbuteliată îşi schimbă compoziţia în timp în defavoarea consumatorului, trebuie făcute teste ale apelor îmbutelate nu numai la izvor şi după 12 ore de la îmbuteliere, cu se face acum, ci şi cu 3 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, iar standardele trebuie trecute etichete, iar instituţia abilitată să verifice cauzele modificării compoziţiei apei (de exemplu ar fi materialul plastic în care est pusă apa), precum şi condiţiile de depozitare", potrivit sursei citate.
Senatul este prima cameră sesizată.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe