- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.04.2017, 05:27)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect: Apa potabilă îmbuteliată să fie testată şi cu 3 zile înainte de expirarea valabilităţii
Apa potabilă îmbuteliată ar putea fi testată nu doar înainte de îmbuteliere şi la 12 ore după, ci şi cu 3 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, potrivit unui proiect depus de mai mulţi deputaţi PSD care susţin că deşi apa îşi schimbă compoziţia la raft, legea este permisivă.
Urmărește
1416 afișări
Proiect: Apa potabilă îmbuteliată să fie testată şi cu 3 zile înainte de expirarea valabilităţii
"Autoritatea de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, decide efectuarea unei monitorizări suplimentare cu 3 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate şi ori de câte ori există dovezi care atestă prezenţa în apă a unor substanţe sau microorganisme care au fost sau nu au fost stabilite ca parametri în conformitate cu anexa nr. 1 şi care pot constitui un pericol potenţial pentru sănătatea umană. Monitorizarea suplimentară se realizează individualizat pentru fiecare substanţa sau microorganism în cauză", potrivit proiectului de lege pentru modificarea art.7 alin.(10) din Legea nr.458/2002 privind calitatea apei potabile, depus la Senat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Compoziţia bacteriologică şi chimică a apei potabile îmbuteliate se modifică în timp, explică iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.
“Apa potabilă îmbuteliată este testată legal, înainte de îmbuteliere şi la 12 ore după. Dacă a trecut aceste două teste, apa este considerată bună de consum până la expirarea termenului de valabilitate. Totuşi, în urma analizelor, s-au gasit în apa îmbuteliată aflată pe raftul magazinelor, niveluri depăşite ale conţinutului de bacterii sau de substanţe nocive. Deşi specialiştii ştiu că apa din recipienţi îşi schimbă compoziţia la raft, legea este permisivă”, spun iniţiatorii, afirmând că, în apa potabilă îmbuteliată au fost depistate şi mocroorganisme, cu depăşiri de 15 ori mai mari decât valoarea limită.
Agenţii patogni care se pot găsi în apa de băut pot cauza: infecţii urinare, infecţii ale plăgilor, gastroenterite, infecţii respiratorii, septicemii şi meningite.
Iniţiatorii susţin că standardele apei potabilie trebuie trecute pe etichete.
"Având în vedere că apa îmbuteliată îşi schimbă compoziţia în timp în defavoarea consumatorului, trebuie făcute teste ale apelor îmbutelate nu numai la izvor şi după 12 ore de la îmbuteliere, cu se face acum, ci şi cu 3 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, iar standardele trebuie trecute etichete, iar instituţia abilitată să verifice cauzele modificării compoziţiei apei (de exemplu ar fi materialul plastic în care est pusă apa), precum şi condiţiile de depozitare", potrivit sursei citate.
Senatul este prima cameră sesizată.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe