Proiect de lege al lui Uioreanu pentru ca jumătate din taxa de mediu să rămână la consilii judeţene

Deputatul PNL Horea Uioreanu a anunţat că a depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca jumătate din banii colectaţi din taxa de mediu la nivelul judeţelor să fie puşi la dispoziţia consiliilor judeţene, pentru că acestea ştiu cel mai bine care sunt cazurile de poluare.

Urmărește
3 afișări

Uioreanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că judeţul Cluj plăteşte sume mari la Fondul de Mediu, dar primeşte mult mai puţin pentru proiectele de mediu de la nivel judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am depus un proiect legislativ de modificare a OUG 196/ 2005 privind constituirea Fondului de Mediu, în care propun ca jumătate din banii colectaţi de la judeţe să se întoarcă la consiliile judeţene. Aceasta, în condiţiile în care consiliile judeţene ştiu cel mai bine care sunt situaţiile de poluare de pe raza lor administrativă. Taxa de mediu se ia de la firme care poluează şi se varsă în Fondul de Mediu constituit la nivel naţional. Judeţul Clujul plăteşte mult la Fondul de Mediu şi primeşte mult puţin”, a spus Uioreanu.

Deputatul speră ca propunerea să fie acceptată de toţi parlamentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici