- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.04.2016, 16:52)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect: Omisiunea de a denunţa fapte penale în 30 de zile se pedepseşte cu închisoare între 2-6 ani
Senatorul independent Ioan Ghişe a depus la Senat o iniţiativă legislativă care prevede închisoare de la doi la şase ani pentru omisiunea de a denunţa în 30 de zile săvârşirea oricărei fapte prevăzută de Codul penal.
Urmărește
1223 afișări
Proiect: Omisiunea de a denunţa fapte penale în 30 de zile se pedepseşte cu închisoare între 2-6 ani (Imagine: Claudiu Irimie/ Arhiva Mediafax Foto)
"Omisiunea de a denunţa în maximum 30 de zile săvârşirea unei fapte prevăzute de Codul penal se pedepseşte cu închisoare de la doi la şase ani", prevede proiectul de lege.
Ioan Ghise consideră că "societatea românească este bulversată de mulţimea de denunţuri ale unor presupuse fapte penale vechi de mai mulţi ani, chiar opt sau zece ani. Implicaţiile scandalurilor publice generate de aceste denunţuri sunt sociale, politice, administrative, instituţionale şi economice", potrivit expunerii de motive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
De asemenea, senatorul consideră că arestările aleşilor pentru fapte comise cu mulţi ani în urmă şi denunţate recent ştirbesc "autoritatea publică".
"Autoritatea publică este grav ştirbită de arestările celor aleşi în funcţii de demnitate publică pentru fapte penale presupuse a fi comise cu mulţi ani înainte de a fi aleşi, dar denunţate după mulţi ani", potrivit expunerii de motive.
Ghişe afirmă, totodată, că mediul social, economic, administrativ şi politic trebuie "însăntoşit" prin "celeritatea finalizării cercetării penale", iar denunţare trebuie să se facă rapid, iar omisiunea să se pedepsească "mai aspru".
Pentru acest proiect de lege, Senatul a fost prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.
Citeşte şi: România, criticată pentru discriminarea minorităţilor şi corupţia din instituţiile statului - raport
Citeşte şi: Cioloş: România nu se va moderniza, nu va avansa şi nu va elimina corupţia fără reforma administraţiei
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe