Proiect PNL pentru indexarea pensiilor militarilor: Aduce echitate în sistemul de pensii militare

  • Mai mulţi parlamentari liberali au depus un proiect de lege pentru reinstituirea actualizării şi indexării pensiilor din sistemul militar, de ordine publică şi siguranţă naţională.
  • Măsura nu se va aplica demnitarilor pensionari militari pentru perioada în care deţin funcţia de demnitate publică.
Urmărește
2380 afișări
Imaginea articolului Proiect PNL pentru indexarea pensiilor militarilor: Aduce echitate în sistemul de pensii militare

Gabriel Andronache

„Am semnat în calitate de iniţiator, alături de Daniel Fenechiu , Nicoleta Pauliuc, Laurentiu Leoreanu, Cristian Ţăgârlaş, Virgil Guran, propunerea legislativă pentru actualizarea permanentă şi indexarea pensiilor din sistemul militar, de ordine publică şi siguranţă naţională, reinstituind mecanismul de raportare a actualizării/indexării si la componenta soldei de grad. Este o măsură reparatorie necesară după ce în perioada guvernării socialiste acest mecanism a fost abrogat. Considerăm că această idee transpusă legislativ la solicitarea Preşedintelui Senatului, dl. Nicolae Ciucă, aduce echitate în sistemul de pensii militare”, anunţă deputatul PNL Gabriel Andronache.

El precizează că proiectul conţine şi o prevedere expresă că actualizarea/indexarea nu se va aplica demnitarilor pensionari militari - cei care deţin in prezent funcţii de membri ai Guvernului, senatori, deputaţi, etc.- în perioada in care exercită funcţia de demnitate publică.

„Menţionez că la întâlnirea de ieri (miercuri - n.r.) cu asociaţiile cadrelor militare în rezervă am ajuns cu toţii la concluzia că aceasta este calea procedurală corectă şi constituţională pentru ca legea să producă efecte fără riscuri în materie de constituţionalitate”, încheie Andronache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici