Proiect prin care angajaţii MAI pot da amenzi pentru hărţuire în public şi privat, adoptat de Senat

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege pentru completarea Legii 202/2002 privind egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţii, prin care angajaţii MAI vor putea da amenzi între 3.000 şi 100.000 lei pentru hărţuire sexuală şi psihologică.

Urmărește
288 afișări
Imaginea articolului Proiect prin care angajaţii MAI pot da amenzi pentru hărţuire în public şi privat, adoptat de Senat

Proiect prin care angajaţii MAI pot da amenzi pentru hărţuire în public şi privat, adoptat de Senat

Astfel, nu doar inspectorii din cadrul Inspecţiei Muncii şi cei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pot amenda persoane pentru hărţuire, ci şi ofiţerii şi subofiţerii Ministerului Afacerilor Interne, prin iniţiativa adoptată luni de senatori.

Senatul a adoptat raportul cu amendamente al proiectul de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD-ALDE, precum şi din Opoziţie, PNL şi USR cu 93 de voturi pentru, două abţineri şi trei voturi împotrivă.

Primul amendament adoptat de Senat, la art 6, după alineatul 1 se introduce alineatul 1¹: "Este interzis orice comportament de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat.”

Un alt amendament prevede modificarea alineatul (1) al articolului 37, care va avea următorul conţinut: “Constituţie contravenţii şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 la 100.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune, încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (1), (1¹) ş (2)-(4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1)-(4), (6), (8) şi (9), art. 11-22 şi art. 29.”

Tot la articolul 37 al proiectul de lege, la alineatul (3), după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), cu următorul cuprins: “Ministerul Afacerilor de Interne prin ofiţerii şi subofiţerii din cadrul său, în cazul contravenţiilor constatând în încălcarea dispoziţiilor art 6 alin. (1¹).”

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, în calitate de prim for sesizat, urmând ca for decizional să fie Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici