- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.11.2022, 12:53)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul de Lege privind statutul personalului de probaţiune, finalizat de Ministerul Justiţiei
Ministerul Justiţiei a anunţat că proiectul de Lege privind statutul personalului de probaţiune a fost finalizat şi propus spre avizare Consiliului Economic şi Social.
Urmărește
272 afișări
Proiectul de Lege privind statutul personalului de probaţiune, finalizat de Ministerul Justiţiei
Proiectul de act normativ a fost elaboratde Ministerul Justiţiei şi dezbătut cu organizaţiile sindicale şi asociaţiile profesionale de la nivelul sistemului de probaţiune.
Conform unui comunicat al Ministerului Justiţiei, proiectul este necesar şi ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, care extinde atribuţiile şi responsabilităţile ce revin acestuia, dar şi lărgirea sferei de situaţii în care este necesară intervenţia consilierilor de probaţiune, atât pe parcursul procesului penal, cât şi în etapa de executare a hotărârilor judecătoreşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
„Actul normativ, care reglementează primul statut al personalului de probaţiune, este un obiectiv din Programul de Guvernare 2021-2024 şi este prevăzut în Planul de acţiune pentru perioada 2020-2025, elaborat în vederea executării hotărârii-pilot Rezmiveş şi alţii împotriva României”, transmite Ministerul Justiţiei.
Potrivit comunicatului, serviciile de probaţiune pun în executare măsurile şi sancţiunile penale neprivative de libertate: amânarea aplicării pedepsei, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, liberarea condiţionată în cazul adulţilor şi toate cele patru măsuri educative neprivative de libertate în cazul minorilor – stagiul de formare civică, supravegherea, consemnarea la sfârşit de săptămână, asistarea zilnică.
În anul 2021, sistemul de probaţiune a gestionat supravegherea a peste 100.000 de persoane sancţionate penal. 75% dintre aceste persoane au avut impusă obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar 60% obligaţia de a participa la un program de reintegrare socială. 67.016 de persoane se aflau în continuare în evidenţe la 31.12.2021, iar 36.883 au ieşit din evidenţele sistemului de probaţiune, în anul 2021.
„Raportat la elementul de buget, suma alocată unei persoane aflate în evidenţa sistemului de probaţiune, pentru executarea unei măsuri sau sancţiuni neprivative de libertate, a fost, în anul 2021, de 258,16 euro/ an, măsurile şi sancţiunile comunitare pe care sistemul de probaţiune le gestionează presupunând un cost mult mai redus comparativ cu sancţiunile pe care sistemul penitenciar le administrează”, mai arată Ministerul Justiţiei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe