- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.01.2013, 16:46)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor: Cererea de reţinere, arestare, percheziţie a parlamentarului să conţină motivele concrete
Proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor conţine o propunere prin care se solicită Parchetului să noteze în cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a unui ales motivele concrete care justifică această măsură şi să nu mai trimită, ca până acum, dosarul integral.
Urmărește
413 afișări
Proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor: Cererea de reţinere, arestare, percheziţie a parlamentarului să conţină motivele concrete (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"Cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a parlamentarului trebuie să conţină temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată. Cererea este însoţită de probele considerate relevante şi puse la dispoziţie de către Parchet, care stau la baza motivelor invocate", se stipulează în textul propunerii de modificare a Statutului parlamentarilor.
Prin această modificare se doreşte să nu se mai trimită tot dosarul la Parlament, ca până acum, ci doar probe pe care procurorul le consideră relevante pentru măsura respectivă şi, totodată, să fie excluse acuzaţiile de scurgere de informaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
O altă propunere vizează Raportul Comisiei în aceste cazuri: "Raportul Comisiei va face referiri punctuale la temeiul legal, motivele concrete, precum şi la probele înaintate. Raportul Comisiei se aprobă prin vot secret al majorităţii membrilor prezenţi”.
Astel, plenul va afla care sunt motivele pentru măsura solicitată şi dacă acestea sunt susţinute de probe şi, în acest fel, votul va fi în concordanţă cu situaţia adevărată, potrivit motivării modificării.
Deputatul PSD Eugen Nicolicea, care a pus la dispoziţia presei proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, a explicat raţiunile modificărilor aduse, arătând că pe viitor nu vor mai fi aduse la Parlament dosare întregi, se va elimina acuzaţia de scurgere de informaţii din dosar şi plenul va vota în cunoştinţă de cauză.
"Până acum, în cazul unor măsuri preventive solicitate de ministru - reţinere sau arestare preventivă - se punea la dispoziţie întreg materialul probator, adică tot dosarul. De multe ori l-au cărat cu căruciorul, au existat plângeri privind scurgeri de informaţii din dosarul principal. Prin această modificare pe care am adus-o practic nu se mai aduce întreg dosarul, ci doar se face o cerere care este motivată şi doar probele care justifică acele cazuri de arestare preventivă", a spus Nicolicea.
El a mai arătat că probatoriul cerut de Statut, dacă se va adopta această modificare, va privi strict justificarea măsurii preventive. "Evident că în aceste cazuri va fi o cerere în care se arată că respectivul a încercat să fugă. Probatoriul va fi ori biletul de avion, ori procesul verbal că l-au prins în aeroport la scara avionului sau o înregistrare telefonică în care se arată că vrea să ia o gazdă", a spus Nicolicea.
Citește pe alephnews.ro: Reacția lui Zelenski, după ce SUA a permis Ucrainei să atace cu ATACMS în interiorul Rusiei: „Rachetele vor vorbi de la sine”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace