- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.06.2013, 11:21)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul de revizuire a Constituţiei, adoptat de Comisia de resort. Cum arată noua Constituţie - VEZI DOCUMENTUL
Comisia de revizuire a Constituţiei a dat, miercuri, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere, reprezentanţii PDL şi PPDD nefiind prezenţi la şedinţă.
Urmărește
2131 afișări
Proiectul de revizuire a Constituţiei, adoptat de Comisia de resort (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Deputatul UDNMR Mate Andras-Levente a fost singurul care s-a abţinut de la vot.
Reprezentanţii PDL şi PPDD în comisie nu au fost prezenţi la şedinţă.
NOUA CONSTITUŢIE - varianta dinaintea votului final
PDL a anunţat luni că a decis să se retragă din Comisia de revizuire a Constituţiei şi să refuze să participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe această temă, a anunţat luni vicepreşedintele partidului Alin Tişe, arătând că PDL va participa la acţiuni în Parlament şi în stradă pentru a informa cetăţenii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
PPDD a decis în 13 iunie să îşi retragă reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei, a anunţat atunci liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocând ca motiv că dezbaterile sunt "o mascaradă", sunt suspendări şi răzgândiri, proiectul fiind făcut în discuţii private Antonescu-Ponta.
Liderii USL au convenit să amâne votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constituţie pentru începutul lunii septembrie, în condiţiile în care avizul Curţii Constituţionale ar putea veni după încheierea actualei sesiuni parlamentare, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse din USL.
Liderii USL au analizat, luni, calendarul în care ar putea fi votat proiectul de revizuire în plenul Senatului (prima Cameră sesizată), în condiţiile în care înainte de acest moment documentul trebuie să fie analizat de Consiliul Legislativ şi Curtea Constituţională.
Surse din USL au relatat pentru MEDIAFAX că proiectul de revizuire ar urma să fie finalizat până miercuri în Comisia de revizuire a Constituţiei, urmând să fie transmis Consiliului Legislativ. Apoi, procedura parlamentară prevede că documentul, împreună cu avizul Consiliului Legislativ, se transmite Curţii Constituţionale spre analiză. Potrivit legii, CC are termen 10 zile pentru a emite un punct de vedere asupra proiectului de revizuire.
Conform estimărilor liderilor USL, în situaţia în care judecătorii acordă un termen maximal, votul din plenul Senatului ar urma să fie amânat pentru luna septembrie, la începutul sesiunii parlamentare, au declarat surse din USL.
Senatorul PNL Tudor Chiuariu a precizat, luni, că decizia USL ca votul asupra noii Constituţii să fie dat de Senat în septembrie ţine de "termene care nu depind întru totul de Parlament" şi se bazează pe nevoia ca prezenţa să fie corespunzătoare şi să existe o perioadă de dezbatere.
Întrebat de ce a preferat USL o amânare a votului privind proiectul de revizuire în Senat, Chiuariu a precizat: "Nu e vorba de o amânare. E vorba de termene care nu depind întru totul de Parlament şi de necesitatea de a avea o prezenţă corespunzătoare pentru ca acest proiect de lege să poată trece şi de existenţa unei perioade în care proiectul de revizuire a Constituţiei să fie dezbătut".
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: NOUA CONSTITUŢIE: Comisia de revizuire introduce o nouă prevedere privind transparenţa decizională
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe