- Home
- Politic
- BUCURESTI, (21.02.2018, 12:42)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul pentru achiziţia de sisteme de lansatoare multiple de rachete din SUA, adoptat de Parlament
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de Lege pentru realizarea "Capabilităţii de sprijin de foc indirect" aferentă programului de înzestrare "Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare" .
Urmărește
208 afișări
Proiectul pentru înzestrarea Armatei cu sisteme de lansatoare multiple de rachete, adoptat
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare realizarea „Capabilităţii de sprijin de foc indirect” aferente programului de înzestrare "Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare", pentru a contribui astfel la descurajarea unei agresiuni împotriva României şi articularea unui răspuns adecvat la provocările actuale şi viitoare ale mediului de securitate, se arată în raportul adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.
„Prin înzestrarea cu sisteme de lansatoare multiple cu bătaie mare se asigură capabilitatea necesară pentru desfăşurarea de acţiuni militare de intensitate ridicată şi asigurarea sprijinului general al operaţiilor Grupării de Forţe Terestre”, se arată în raportul adoptat în plenul Camerei Deputaţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Proiectul de lege prevede atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de stat de tip scrisoare de ofertă şi acceptare pentru achiziţionarea a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la asta, muniţie, elemente de comandă, control, senzor, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi serviciul de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.
Aceste achiziţii vor fi asigurate din bugetul Ministerul Apărării Naţionale (MApN).
„Pentru realizarea şi menţinerea capabilităţii menţionate, MAPN trimite personal militar pentru îndeplinirea unor misiunii în afara teritoriului naţional în conformitate cu contractele încheiate”, se mai arată în raport.
Pe durata misiunilor personalul beneficiază de drepturile minime de diurnă stabilite pentru fiecare categorie de personal participant la misiunile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului roman.
Proiectul pentru înzestrarea Armatei cu sisteme de lansatoare multiple de rachetă a fost iniţiat de Guvern şi adoptat cu 276 de voturi "pentru" şi 2 "contra".
Camera Deputaţilor este for decizional.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe