- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (01.03.2016, 14:40)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul privind Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, respins de Comisia de apărare
Senatorii din Comisia de Apărare au respins, marţi, propunerea legislativă a unor parlamentari PNL privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, dezbaterea având loc cu uşile închise, au precizat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.
Urmărește
1264 afișări
Proiectul privind Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, respins de Comisia de apărare
Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.56/2012 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a fost iniţiată de patru aleşi PNL şi avea aviz negativ din partea Guvernului.
Iniţiatorii propuneau ca Academia să colaboreze cu Ministerul Educaţiei, Academia Română, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi academiile de ramură, instituţiile de învăţământ superior, precum şi cu alte ministere, instituţii şi unităţi de profil, dar şi cu comisiile parlamentare de apărare şi învăţământ ale celor două Camere. Ei mai voiau ca academia să elaboreze cursuri de carieră în domeniile de interes pentru MApN, MAI şi SRI sau la solicitarea comisiilor de specialitate ale Legislativului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Indemnizaţiile personalului Academiei urmau să fie asigurate de la bugetul de stat, prin transferuri din bugetul Ministerului Educaţiei şi din bugetul MApN, MAI şi SRI.
De asemenea, iniţiatorii propuneau ca ANSS să elaboreze rapoarte semestriale de informare către comisiile de specialitate ale Parlamentului şi membrilor Birourilor Permanente.
Prin modificările avute în vedere, iniţiatorii au propus “includerea organismelor Camerei Deputaţilor şi Senatului în rândul partenerilor şi beneficiarilor programelor oferite de ASSN”, potrivit expunerii de motive.
"În contextul geopolitic actual, când situaţia internaţională şi în special cea din Orientul Apropiat sau Europa Răsăriteană reprezintă semnale de prudenţă privind o serie de conflicte posibil militare, conlucrarea dintre Parlamentul României şi instituţiile publice de cercetare din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale trebuie să fie reală şi concretă prin organizarea unor programe de informare, de perfecţionare, cercetare şi formare necesare clasei politice parlamentare şi aparatului tehnic aferent", au susţinut iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului de lege.
Proiectul a fost criticat de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, care a susţinut că autonomia instituţiilor de învăţământ trebuie respectată.
"Cei care vor să dobândească competenţe şi expertiză în anumite domenii se pot înscrie la cursurile facultăţilor de profil. Din punctul meu de vedere, este inoportun să subordonezi printr-o lege instituţiile de învăţământ invocând doar nevoia anumitor parlamentari de a studia în acel domeniu", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe.
Proiectul de lege a fost depus de senatorii PNL Dragoş Luchian, Octavian Motoc, Mariu Nicoară şi deputatul liberal Ştefan Băişanu.
Citeşte şi: Beneficii pentru cei din Academia de Ştiinţe Medicale, propuse de un senator PSD membru al forului
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate