Propunere de a se plăti impozit mai ridicat pe terenurile agricole nelucrate, abordată de BPN al PDL

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, că la şedinţa BPN s-a discutat ca persoanele care deţin terenuri agricole şi nu le lucrează "să aibă parte de un impozit mai ridicat", precizând că ministrul de Finanţe şi al Agriculturii urmează să prezinte puncte de vedere.

Urmărește
9 afișări

Sever Voinescu a precizat că la şedinţa BPN s-a discutat despre "chestiunea terenurilor nelucrate".

"Ministrul Agriculturii, împreună cu ministrul de Finanţe, pe un anumit segment va propune în coaliţie, fireşte şi în Guvern, măsurile necesare pe trei direcţii. Întâi stimularea arendării, în al doilea rând flexibilizarea pieţii funciare şi în al treilea rând o reacţie fiscală a statului pentru acele persoane care deţin terenuri agricole şi nu le lucrează", a spus Voinescu.

Întrebat despre "reacţia fiscală a statului" faţă de persoanele care au terenuri agricole şi nu le lucrează, Sever Voinescu a precizat că "un coleg din BPN a susţinut ideea unui impozit mai ridicat în acest caz".

"A existat propunerea unui coleg, susţinută de mai mulţi, urmează să fie analizată la nivelul Ministerului de Finanţe, ca persoanele care deţin terenuri agricole şi nu le lucrează să aibă parte de un impozit eventual mai ridicat pe acele terenuri agricole, pornind de la această idee că nu le lucrează. E o situaţie tristă, în România foarte multe terenuri agricole sunt nelucrate şi trebuie găsite mecanismele ca ele să producă, în contextul în care suntem preocupaţi de creşterea producţiei agricole pe 2011", a explicat Voinescu.

El a precizat că ministrul Finanţelor şi ministrul Agriculturii urmează să prezinte puncte de vedere. "A propus un coleg (în BPN - n.red.), lucrurile s-au adoptat ca atare, urmează să vedem ce ne spune ministrul de Finanţe, ce ne spune ministrul Agriculturii, pentru că discutăm la nivelul creionării unei anumite atitudini, urmează să vedem cifrele, impactul şi aşa mai departe", a adăugat Voinescu.

Purtătorul de cuvânt al PDL a mai declarat că la şedinţa BPN s-a discutat despre prespectiva creşterii preţurilor la alimente, ministrul Agriculturii urmând să prezinte în Guvern un material privind măsurile de stimulare a producţiei agricole în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici