Protocol între Iniţiativa Civică de Centru Dreapta şi Societatea Timişoara al cărei membru a devenit Ungureanu

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a semnat, luni, un protocol de colaborare, în numele Iniţiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), cu Societatea Timişoara, asocierea bazându-se pe idei şi principii comune, el devenind totodată membru al societăţii.

Urmărește
1034 afișări
Imaginea articolului Protocol între Iniţiativa Civică de Centru Dreapta şi Societatea Timişoara al cărei membru a devenit Ungureanu

Protocol între Iniţiativa Civică de Centru Dreapta şi Societatea Timişoara al cărei membru a devenit Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Protocolul semnat reprezintă o concretizare a celor două asociaţii, iar pentru Iniţiativa Civică de Centru Dreapta reprezintă o maturizare politică şi instituţională. Am convenit, ne-am înţeles aproape fără vorbe. Începând de astăzi (luni - n.r.), Mihai Răzvan Ungureanu este membru al Societăţii Timişoara. Cele două asociaţii vor să dea coerenţă mişcării contestatare din ultimele două luni. Asocierea se bazează pe idei şi principii comune, iar Societatea Timişoara va susţine Iniţiativa Civică, dar nu se va contopi cu aceasta", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, după semnarea protocolului, că asocierea s-a făcut din trei motive, printre acestea fiind reconstrucţia scenei politice.

"Asocierea s-a făcut din trei motive. Primul este unirea cetăţenilor ce gândesc viitorul României împotriva celor care vor să-l confişte, care vor să îşi rezolve problemele personale, care vor să ne readucă la începutul anilor '90. Al doilea argument îl reprezintă reconstrucţia scenei politice, iar al treilea argument este că putem fi activi, ceea ce înseamnă o regrupare a cetăţenilor, a partidelor, a societăţii civile pe o singură platformă de centru dreapta, în lupta electorală, cu candidaţi sub un stat nou şi o siglă nouă şi să luptăm împotriva traseismului politic. Suntem mulţi şi vom fi şi mai mulţi", a declarat Ungureanu.

Fostul premier a criticat participarea la mitingul electoral de la Timişoara, de duminică, a preşedintelui interimar Crin Antonescu.

"Participarea lui Crin Antonescu la Timişoara, în calitate de preşedinte interimar, reprezintă o forţare a Constituţiei. Crin Antonescu a fost doi ani repetent al Facultăţii de Istorie, pe care cu greu a terminat-o, iar participarea la mitingul de la Timişoara arată din nou că este repetent în încercarea de a-l imita pe Kennedy, care cu mulţi ani în urmă a făcut o vizită la Berlin, numai că, în vreme ce Kennedy era înconjurat de personalităţi din întreaga lume, Antonescu se afişează alături de oameni politici cu aptitudini necunoscute. Domnule preşedinte interimar, nu ne mai daţi emoţii estetice şi culturale", a spus Ungureanu.

Întrebat dacă va participa la alegerile prezidenţiale, el a răspuns: "Gândim în termeni de 29 iulie. Mă interesează să pot candida la prezidenţiale în 2014".

Ungureanu a fost întrebat ce le recomandă alegătorilor pentru referendum.

"Eu, personal, nu am pierdut nicio ocazie să îmi folosesc dreptul la vot. Voi ştampila «Nu». Mesajul este «Nu» la referendum", a afirmat el.

În aceeaşi conferinţă de presă, Ungureanu a fost întrebat ce parlamentari au fost cumpăraţi pentru a vota pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

"Cereţi USL să spună la procuratură cine sunt parlamentarii pe care i-a cumpărat", a spus el.

Luni seară, de la ora 19.00, Mihai Răzvan Ungureanu, alături de membri ai Societăţii Timişoara şi de mai mulţi intelectuali timişoreni, va participa la o promenadă în Piaţa Operei din municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici