- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.02.2017, 18:32)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD a contestat din nou sistemul de vot electronic şi a cerut reluarea votului în Camera Deputaţilor
PSD a contestat, marţi, în şedinţa de plen, funcţionarea sistemului electronic de vot abia reintrodus şi a cerut reluarea votului, după ce preşedintele de şedinţă a anunţat că legea privind creşterea numărului de parlamentari pentru diaspora, susţinută de opoziţie, va fi retrimisă la comisie.
Urmărește
411 afișări
PSD a contestat din nou sistemul de vot electronic şi a cerut reluarea votului în Camera Deputaţilor
Viceliderul PSD Ioan Munteanu a cerut, în plen, reluarea votului, afirmând că sunt nemulţumiri pentru că nu toate voturile au fost înregistrate de sistemul de vot.
“Doamna preşedintă, colegii mei spun că votul nu a ieşit de la cartelă. Nu se poate întâmpla nimic altcva dacă reluăm votul şi vor ieşi aceleaşi cifre. Adică ce, stimaţi colegi? Nu se numără cu degetul. Vă rog să reluăm votul pentru că sunt nemulţumiri”, a declarat viceliderul grupului PSD Ioan Munteanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Decizia preşedintelui de şedinţă, deputatul PSD Rovan Plumb, de a relua votul a fost criticată de opoziţie, USR, PMP şi PNL s-au împotrivit, cerând ca legea să fie retrimisă la comisie.
“Doamna preşedinte de şedinţă (…), în acest moment nu aveţi nicio prevedere regulamentară pentru a cere reluarea votului. Nu aveţi. Poate să vă ceară un lider de grup ce vrea el. (…) O majoritatea aşa cum are PSD-ALDE, uneori poate fi şi în minoritate, aşa cum a fost acum. Se întâmplă”, a susţinut deputatul PNL Eugen Nicolăescu.
Deputatul PSD Doina Pană a declarat, în plen, că opoziţia “interpretează greşit”, afirmând că “a fost o problemă tehnică” din pricina căreia mai mulţi deputaţi nu au reuşit să voteze, cerând să se reia votul.
“Cred că a existat o interpretare greşită din partea unor colegi, a fost o problemă tehnică. Sunt colegi care nu au reuşit să voteze, ori a nu da dreptul unui coleg prezent în sală să voteze cred că nu puteţi”, a spus Doina Pană.
PSD a reunţat la solicitarea de reluare a votului doar după ce Rovana Plumb a anunţat şi ea “o problemă tehnică”, s-au înregistrat 69 de voturi “pentru”, dar erau necesare 70 pentru ca legea să fie retrimisă la comisie.
“Avem o problemă tehnică. Sunt 139 de prezenţi, 69 au votat pentru, 64 împotrivă, avem o abţinere şi cinci persoane care nu votează. Stimate colege şi stimaţi colegi, pentru a fi reîntoarsă la comisie ar fi trebuit să fie 70 de voturi pentru. Rugămintea mea este să înţelegem că pentru a pute afi retrimisă la comisie această iniţiativă aveam nevoie de 70 de voturi pentru (…) Închei discuţiile, iniţiativa legislativă merge la votul final”, a anunţat Rovana Plumb.
PMP a criticat şi la ieşirea din sala de plen modul în care PSD s-a raportat la sistemul de vot.
“Astăzi a fost a treia zi în actuala sesiune legislativă în care am putut vota cu ajutorul cartelelor de vot. Este un sistem care asigură şi o transparenţă mai mare şi o contabilizare mult mai bună a votului. PSD ne-a dovedit astăzi prin vocea Rovanei Plumb, cea care a condus şedinţa Camerei Deputaţilor, că evident nu îi convine acest sistem cu cartele, un sistem care a costat 500.000 de euro din banii contribuabililor, pentru că acest sistem, astăzi, a arătat că PSD, în ciuda faptului că are o majoritate mai mult decât confortabilă împreună cu ALDE, a fost în minoritate. Votul a fost pentru retrimiterea acestei legi în comisie”, a declarat deputatul PMP Turcescu.
PSD a cerut anularea votului atunci când nu a dat “după pofta lui”, a mai spus Turcescu.
“Când au văzut că nu iese aşa cum au fost obişnuiţi de la începutul sesiunii parlamentare şi în trecut cum vor ei, adică să numere din doi în patru, din doi în opt, ca să le dea după pofta lor, au încercat să anuleze acest vot”, a spus deputatul PMP.
Votul electronic a fost reintrodus, în Camera Deputaţilor, în urmă cu o săptămână, în urma efectuării mai multor teste care au arătat că sistemul funcţionează corect.
Timp de aproape un an, deputaţii au votat prin ridicare de mână, după ce funcţionarea sistemului electronic de vot a fost contestată în contextul scandalul generat de votul dat la Legea defăimării, iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea.
Votul dat la Legea defăimării a generat dispute între opoziţie şi majoritatea parlamentară, PNL şi UDMR susţinând că nu s-a întrunit cvorumul, iar preşedintele de şedinţă a revenind asupra anunţului iniţial şi anunţând că legea a fost respinsă.
Citeşte şi: Instanţa a respins cererea fostului deputat Theodor Niculescu de seisizare a CCR în cazul OUG 14
Citeşte şi: Senatorul PSD Şerban Nicolae, către Traian Băsescu: Vă întâlneaţi cu şefii de parchete şi servicii,care apoi erau spectaculoşi
Citeşte şi: Demisii în lanţ la PNL Braşov: fostul preşedinte al Consiliului Judeţean pleacă din partid
Citeşte şi: Dezbateri aprinse în plenul Senatului pe marginea OUG 13. Călin Popescu-Tăriceanu a refuzat să prezideze şedinţa din cauza legii de respingere a ordonanţei. Schimb de replici Gorghiu-Băsescu
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe