- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD ar putea sesiza la CC şi Hotărârea Parlamentului de respingere a moţiunii de cenzură
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, la şedinţa departamentelor partidului, că juriştii PSD analizează posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a Hotărârii Parlamentului prin care s-a respins moţiunea de cenzură.
PSD ar putea sesiza la CC şi Hotărârea Parlamentului de respingere a moţiunii de cenzură (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Motivul invocat de Năstase este "mandatul imperativ" pe care l-ar fi primit parlamentarii PDL, UDMR şi UNPR, de a nu vota la moţiune.
"Prin astfel de atitudini se neagă esenţa parlamentarismului. PDL a dat instrucţiuni parlamentarilor săi de a nu vota moţiunea de cenzură şi de a sta în bănci. Potrivit Constituţiei, mandatul imperativ este nul. Aşa că Departamentul nostru Juridic analizează situaţia, pentru a vedea dacă nu cumva Hotărârea Parlamentului prin care ia act de respingerea moţiunii de cenzură a fost adoptată în împrejurări de neconstituţionalitate", a declarat Năstase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
USL a depus, joi, o sesizare la Curtea Constituţională privind Codul Muncii, contestând asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect, dar şi încălcarea unor prevederi constituţionale legate de dreptul la muncă, dreptul la concediu, dreptul la asociere şi dreptul la grevă.
Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, săptămâna trecută. Opoziţia a depus o moţiunea de cenzură care a fost dezbătută miercuri după-amiază. Moţiunea de cenzură a fost respinsă, miercuri seară, rezultatul indicând 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 "pentru" şi patru "împotriva" demersului opoziţiei. Pentru adoptarea acesteia erau necesare cel puţin 236 de voturi favorabile.
Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL şi unul de la UDMR, şi-au exprimat votul, cei mai mulţi dintre ei lăsând să se vadă modul în care au introdus bilele în urne, respectiv împotriva moţiunii. Mircia Giurgiu (PDL) a votat "pentru" moţiunea opoziţiei, iar liderul PDL, premierul Emil Boc, a anunţat că deputatul va fi exclus din partid.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO