PSD Arad critică "megalomania PDL" în urma renovării cu 1,5 milioane euro a Palatului Administrativ

Organizaţia municipală a PSD Arad îl critică pe primarul Gheorghe Falcă (PDL) pentru cheltuirea "în plină perioadă de criză" a sumei de 1,5 milioane de euro pentru renovarea Palatului Administrativ, reclamând totodată "aroganţa" şi "megalomania" administraţiei PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

11 afișări

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Arad, Laurenţiu Hălmăgean, afirmă, într-un comunicat de presă transmis marţi, că "primarul Gheorghe Falcă sfidează în continuare arădenii cu investiţii exorbitante în Palatul Administrativ", clădire în care are sediul Primăria Arad.

"În plină perioadă de criză, în care s-a renunţat la subvenţiile pentru energie termică, au fost majorate impozitele în multe zone ale Aradului prin trecerea în alte zone de impozitare, administraţia locală a decis să investească aproximativ un milion şi jumătate de euro pentru renovarea Palatului Administrativ. Ca şi cum nu ar fi suficient, suma investită, şi aşa enormă, va fi suplimentată cu aproximativ 200.000 de euro, mai precis cu 881.001 lei, doar pentru sala festivă", se arată în comunicat.

Laurenţiu Hălmăgean susţine că "asfel de investiţii arată aroganţa administraţiei PDL".

"Investiţiile de milioane de euro în luxul administraţiei locale arată megalomania PDL, dezinteresul faţă de problemele reale ale oamenilor. Am auzit că în biroul primarului s-au investit enorm de mulţi bani, doar mobilierul a costat peste un miliard de lei vechi", se arată în comunicat.

Liderul municipal al PSD consideră că, "în perioadă de criză, primarul ar trebui să fie mai modest, să nu cheltuiască mulţi bani pentru renovarea sediului Primăriei".

PSD Arad mai reclamă "o practică devenită un obicei al administraţiei Falcă - majorarea costului lucrărilor după organizarea licitaţiilor".

"Nu ni se pare normal ca, odată licitată o lucrare, costul acesteia să fie majorat substanţial. În acest caz, vorbim de peste 200.000 de euro, o sumă imensă cu care s-ar putea realiza investiţii importante în interesul cetăţenilor", arată sursa citată.

Primarul Gheorghe Falcă nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţiile liderului PSD, însă purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici, a declarat că lucrările au fost aprobate de către consilierii locali în urmă cu trei ani.

"Este o lucrare pentru restaurarea unui monument istoric. Clădirea Primăriei este probabil cel mai emblematic monument al oraşului. Investiţia are în vedere, ca şi alte investiţii, conservarea unui imobil de patrimoniu", a declarat Drăghici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici