- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD cere CSAT şi Guvernului să trateze cu seriozitate situaţia energetică a României
PSD solicită CSAT şi Guvernului să trateze cu maximă seriozitate situaţia energetică a României, având în vedere că este decuplată de la traseele energetice şi principalele coridoare pan-europene de hidrocarburi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu.
PSD cere CSAT şi Guvernului să trateze cu seriozitate situaţia energetică a României
"România este decuplată de la traseele energetice şi principalele coridoare pan-europene de hidrocarburi. Este o problemă de siguranţă naţională şi solicităm CSAT şi Guvernului să se aplece cu maximă seriozitate pe aceste categorii de teme", a spus Diaconescu.
El a criticat faptul că, până în acest moment, România nu are o strategie energetică şi nici o strategie post-aderare, deşi au fost promise în mod repetat de Guvern.
"Poate există o soluţie: ca baronii din energie şi cei despre care am aflat în repetate rânduri, dar numai pe baze politice, niciodată pe baze juridice sau economice, despre ce fac şi desfac în România, să aibă bunăvoinţa să ne mai scadă un pic preţul la energie", a precizat Diaconescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili.
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Parisul va avea o nouă forţă în fotbal şi nu este PSG. Klopp aşteptat în proiect. Una dintre cele mai bogate dinastii de pe planetă a cumpărat Paris FC
-
Alegeri prezidenţiale 2024.Votul în Diaspora: Peste 52.000 de români au votat deja
"Cred că din această perspectivă un demers politic din partea PDL sau PNL ar fi benefic, înainte de a găsi o soluţie strategică corespunzătoare", a continuat vicepreşedintele PSD.
Cristian Diaconescu a precizat, totodată, că România, în acest moment, este izolată din acest punct de vedere şi va trebui să se gândească la variante alternative, "dacă nu doreşte să plătească un preţ economic şi politic pe care nu-l va mai putea limita la un moment dat".
"Atrag respectuos atenţia că o astfel de situaţie nu afectează numai factura de întreţinere, poate afecta siguranţa României pe un termen nedefinit. Ar trebui să existe o strategie energetică care să se refere la surse alternative pe plan naţional şi, pe de altă parte, la includerea României într-un proiect regional", a precizat Diaconescu.
Bulgaria şi Rusia au semnat vineri acordul privind participarea Sofiei la un proiect de gazoduct ruso-italian South Stream, din Rusia către Europa, în cadrul vizitei preşedintelui Vladimir Putin în Capitala bulgară.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO