PSD Cluj-Napoca ar putea sesiza organismele europene privind politizarea serviciilor deconcentrate

Reprezentanţii PSD Cluj-Napoca ar putea sesiza organismele europene în legătură cu politizarea serviciilor deconcentrate din judeţ, reclamând că şefii acestora ţin conferinţele de presă la sediul PDL Cluj, nu al instituţiilor pe care le conduc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

13 afișări

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că acest comportament indică accente "totalitare" la şefii instituţiilor deconcentrate.

"Şefii de deconcentrate din judeţul Cluj îşi ţin conferinţele de presă la sediul PDL, nu la cel al instituţiilor pe care le conduc. Comunicarea e politizată, ceea ce nu mi se pare normal. E anormal, e o politizare excesivă. Sunt accente totalitare, de centralism politic, pe care le vedem la şefii deconcentratelor şi se decredibilizează, astfel, toate instituţiile publice. Luăm în considerare să sesizăm organismele de la nivelul UE dacă sunt normale aceste demersuri de politizare a instituţiilor publice. Cel mai recent exemplu este faptul că şeful ISJ Cluj a susţinut, joi, o conferinţă de presă în sediul PDL", a spus Jorj.

Potrivit acestuia, printr-un astfel de comportament se încalcă "spiritul democratic".

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Anca Hodorogea, a susţinut, joi, o conferinţă de presă privind examenul de bacalaureat, la sediul PDL Cluj, alături de senatorul Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, şi a precizat că a fost invitată de acesta.

"Domnul senator Hărdău m-a invitat şi am acceptat această invitaţie. O conferinţă de presă va fi organizată la ISJ săptămâna viitoare, după contestaţiile la bacalaureat", a spus Hodorogea.

Mihail Hărdău a precizat, la rândul său, că el a fost cel care a organizat conferinţa de presă, ca senator al PDL, şi că a invitat-o pe Anca Hodorogea pentru ca informaţiile referitoare la bacalaureatul din judeţul Cluj să fie date de la "prima mână".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici