- Home
- Politic
- CONSTANŢA, (27.05.2015, 18:49)
- Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD Constanţa: Demisia lui Radu Mazăre din partid este o pierdere pentru organizaţie
Reprezentanţii filialei municipale a PSD Constanţa consideră că demisia din partid a lui Radu Mazăre este o pierdere pentru organizaţie, mulţumindu-i acestuia pentru "performanţa administrativă" şi menţionând că Primăria condusă de el a fost "un etalon la nivel naţional".
Urmărește
246 afișări
PSD Constanţa: Demisia lui Radu Mazăre din partid este o pierdere pentru organizaţie
"Radu Mazăre a fost preşedintele PSD Constanţa în ultimii 12 ani. În tot acest timp a ajutat organizaţia să crească, să devină mai puternică şi a fost alături de fiecare dintre membrii ei. În toată perioada în care a condus municipiul Constanţa, a transformat oraşul nostru fundamental, administraţia condusă de el fiind un etalon la nivel naţional. Indiferent de discursurile politicianiste pe marginea situaţiei sale actuale, rămân proiectele şi realizările echipei PSD de la nivelul municipiului, zecile de mii de voturi pe care le-am obţinut în ultimii 12 ani sunt mărturie a performanţei organizaţiei noastre", se arată într-un comunicat de presă transmis de organizaţia municipale a PSD Constanţa, citat de corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Sursa citată precizează că demisia lui Radu Mazăre din partid este o pierdere pentru organizaţie.
"Demisia lui Radu Mazăre din PSD este o pierdere pentru organizaţia noastră, dar îi asigurăm pe constănţeni că munca noastră va continua pentru dezvoltarea municipiului Constanţa. Îi mulţumim primarului şi colegului nostru Radu Mazăre pentru performanţa administrativă, pentru echipa formată la nivelul organizaţiei noastre şi îi urăm mult succes în continuare", scrie în comunicat.
Radu Mazăre, aflat în arest preventiv pentru luare de mită, a renunţat la calitatea de membru al PSD după ce, la mijlocul lunii martie, a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Constanţa, iar în urmă cu câteva zile şi-a dat demisia şi din funcţia de primar.
Surse din rândul organizaţiei municipale a PSD Constanţa declarau că Radu Mazăre a plecat din partid, precizând că demisia ar fi fost depusă săptămâna trecută la filiala municipală.
Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, preciza că miercuri a aflat despre decizia luată de Radu Mazăre, iar, conform statutului partidului, acesta nu mai este membru PSD din momentul în care şi-a înaintat demisia.
"În prima şedinţă a organizaţiei municipale se va lua la cunoştinţă despre această demisie şi asta este", preciza Cristinel Dragomir, fără să facă alte comentarii.
La jumătatea lunii martie, Radu Mazăre a renunţat la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, iar vinerea trecută el şi-a dat demisia şi din funcţia de primar al Constanţei.
Atribuţiile de primar au fost preluate de către viceprimarul Decebal Făgădău, după ce Radu Mazăre, primar al Constanţei din anul 2000, a fost arestat preventiv şi suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului.
Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci, a fost emis un mandat de arestare şi pentru Sorin Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.
Radu Mazăre este acuzat că, în perioada 2006-2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi a primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.
Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.
Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008-2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste şapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi Primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 de milioane de euro).
Şi în acest caz, mita ar fi fost primită prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea respectivă şi aceeaşi firmă controlată de cei doi inculpaţi, susţin procurorii.
Din analiza procedurii de achiziţie care a precedat semnarea acestui contract au rezultat o serie de încălcări ale legislaţiei aplicabile, imputabile lui Mazăre, referitoare la: impunerea condiţiei ca ofertanţii să prezinte fizic dotarea minimală de utilaje şi echipamente în orice locaţie de pe teritoriul municipiului Constanţa, în perioada desfăşurării procedurii, utilajele şi echipamentele urmând a fi prezentate, staţionate, pe toată perioada menţionată, sub sancţiunea descalificării ofertanţilor, modul de estimare a valorii contractului, alegerea modalităţii de delegare a serviciului public de salubrizare al municipiului Constanţa prin gestiune delegată, inexistenţa numărului minim de oferte care până în luna februarie 2008 impuneau un minim de două oferte, iar din luna februarie 2008, era prevăzut un număr de minim trei participanţi, şi tariful de salubritate.
Ca urmare a acestor acţiuni a fost produs un prejudiciu în sumă de 112.557.288 de lei (circa 26 de milioane de euro), sumă care constituie în acelaşi timp un folos necuvenit obţinut de societatea comercială beneficiară a contractului, mai spun procurorii.
Mazăre mai este acuzat că, în perioada noiembrie 2006-2013, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a participat la încheierea a 12 contracte între Primărie şi societatea controlată de el şi Strutinsky, în valoare totală de peste şase milioane de lei. În perioada noiembrie 2008-2012, în aceeaşi calitate, Mazăre a mai semnat 13 contracte, acorduri cadru şi contracte subsecvente încheiate între Primăria municipiului Constanţa şi o societate comercială la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 de milioane de lei.
Aceste contracte au vizat, printre altele, achiziţia unor servicii artistice desfăşurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de pază a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa, serviciul de protecţie a funcţionarilor Primăriei Constanţa aflaţi în exerciţiul funcţiunii în perioada 15 februarie 2009 - 15 februarie 2012.
În ambele cazuri, au fost obţinute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla şi cu care Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii cinci ani înainte de comiterea faptei, cât şi pentru Sorin Strutinsky, au mai arătat anchetatorii.
Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, cercetările în acest dosar au la bază sesizarea făcută de Agenţia Naţională de Integritate, care cerea DNA să îl verifice pe Radu Mazăre pentru conflict de interese, după ce Primăria Constanţa a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun, al căror asociat, Sorin Strutinsky, este în relaţii comerciale cu Mazăre în opt societăţi.
În prezent, omul de afaceri este arestat şi judecat în dosarul de trafic de influenţă în care este acuzat că a primit aproximativ două milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări.
Radu Mazăre a fost trimis în judecată, în 3 aprilie, de DNA Constanţa, într-un alt dosar în care este cercetat pentru vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, procurorii stabilind că în acest caz bugetul Primăriei Constanţa a fost prejudiciat cu peste patru milioane de euro.
Radu Mazăre a fost ales primar al Constanţei în anul 2000, când a candidat ca independent, reuşind să-l învingă în turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Baltă, cu 66% din sufragiile electoratului constănţean. A fost singura dată când Mazăre a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Începând cu 2004, el a câştigat din primul tur toate alegerile pentru Primăria Constanţa, ajungând la cel de-al patrulea mandat.
Mazăre a fost suspendat în 6 aprilie din funcţia de primar al municipiului Constanţa, prin ordin al prefectului Constantin Ion.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Radu Mazăre a demisionat din PSD
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe