- Home
- Politic
- CONSTANŢA, (12.02.2014, 14:27)
- Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD Constanţa: Protestăm faţă de reţinerea abuzivă a lui Cosma. Să se verifice legalitatea acţiunii
Reprezentanţii PSD Constanţa au anunţat, miercuri, că "protestează faţă de reţinerea abuzivă de către DNA" a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, cerând "imperios" verificarea legalităţii acţiunilor DNA din ultima perioadă.
Urmărește
278 afișări
Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova (Imagine: Lucian Rădulescu/Mediafax Foto)
"Organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Social Democrat Constanţa protestează faţă de reţinerea de către DNA a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, pe care o consideră abuzivă. Indiferent de motivele care au dus la demarararea acţiunii de urmărire penală împotriva sa, Mircea Cosma are dreptul de a fi tratat ca un cetăţean european beneficiar al prezumţiei de nevinovaţie", se menţionează într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de organizaţia judeţeană Constanţa a PSD, al cărei preşedinte este Radu Mazăre, iar prim-vicepreşedinte este Nicușor Constantinescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Reprezentanţii PSD Constanţa cer "imperios" organelor democratice ale statului verificarea legalităţii acţiunilor DNA din ultima perioadă şi "revenirea la o stare de normalitate în societatea românească".
"Prigoana şi circul mediatic pus în aplicare de DNA în anul 2014, an foarte important pentru viitorul României, împotriva celor mai importanţi lideri locali ai PSD demonstrează implicarea făţişă a acestei poliţii politice în viaţa socială a românilor care au votat în 2012 despărţirea de regimul poliţienesc al lui Traian Băsescu", se mai arată în documentul citat.
Şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD, este urmărit penal de DNA pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, luna trecută fiind ridicat de procurorii anticorupţie din faţa sediului Consiliului Judeţean. În momentul în care a fost ridicat de procurori, el a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina anchetatorilor, reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.
Marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Lui Mircea Cosma i s-a făcut rău în timp ce era transportat la Câmpina, acolo unse de află arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, unde ar fi trebuit dus în baza ordonanţei de reţinere. Miercuri la prânz, Mircea Cosma a fost externat şi adus cu ambulanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde va fi judecată cererea procurorilor de arestare preventivă pentru corupţie, el fiind însoţit de mai multe cadre medicale şi având o perfuzie la o mână.
În acelaşi dosar în care este reţinut Cosma, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.
Vlad şi Mircea Cosma sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.
"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi", susţin procurorii DNA.
Mircea Cosma, în vârstă de 68 de ani, se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. El a deţinut această funcţie în perioada 2000 - 2004, fiind ales atunci de membrii Consiliului Judeţean în urma înţelegerilor politice. În mandatul 2004 - 2008, când preşedinte al CJ Prahova a fost Florin Anghel, reprezentant al PC, Cosma a fost ales vicepreşedinte al CJ Prahova, funcţie din care a demisionat, rămânând consilier judeţean. După o perioadă în care nu s-a aflat în prim-planul politicii locale, în august 2009 Mircea Cosma a preluat conducerea organizaţiei Prahova a PSD, înlăturându-l din această funcţie pe fostul ministru de interne Marian Săniuţă, care din momentul congresului în care Cosma a fost ales nu s-a mai implicat în activitatea PSD, ulterior demisionând din acest partid. La alegerile din 2012, Cosma a fost reales preşedinte al CJ Prahova.
De asemenea, Mircea Cosma este vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe