PSD Dolj: Este posibil ca doar unul dintre cei trei primari social-democraţi să fi trecut la UNPR

Liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, joi, că "este posibil" ca doar unul dintre cei trei primari social-democraţi, nominalizaţi într-un comunicat al UNPR ca viitori candidaţi din partea partidului la alegerile locale din 2012, să fi trecut la această formaţiune.

139 afișări

Ion Prioteasa a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că "este posibil" ca primarul din comuna Piscu Vechi, Cristian Toma, ales pe listele social-democraţilor, să fi trecut neoficial la UNPR.

"Am auzit şi eu că ar fi vorba de un comunicat de presă pe care l-ar fi dat cineva. Nu ştiu cine. În ceea ce priveşte PSD, înţeleg că sunt trecuţi trei primari: cel de la Cetate, de la Piscu Vechi şi Robăneşti. De cel de la Cetate, despre care s-a mai spus că trece la PDL, când acolo a fost preşedintele Traian Băsescu, mă îndoiesc. La fel şi de cel de la Robăneşti. În schimb cel de la Piscu Vechi este posibil pentru că a rupt demult legătura cu noi", a spus Ion Prioteasa.

Întrebat dacă a luat legătura cu vreunul dintre primarii PSD nominalizaţi de UNPR ca viitori candidaţi ai formaţiunii la alegerile locale din 2012, Prioteasa a spus: "Nu am vorbit din acest considerent, că cel puţin din perspectiva primarilor de la Cetate şi Robăneşti nu cred şi atunci nu vreau să-i pun într-o situaţie nu tocmai confortabilă. Este posibil ca cel de la Piscu Vechi să fi făcut acest pas".

În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009, primarul PSD al comunei Cetate, Marin Duţă, a urcat pe scenă alături de preşedintele Traian Băsescu, care a ajuns în localitate pentru un miting electoral.

UNPR a anunţat că zece primari PSD, PNL şi PC din judeţul Dolj au semnat, miercuri, o declaraţie comună prin care anunţă că vor candida din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României la localele din 2012.

Cei zece edili-şefi sunt, potrivit UNPR: Fulga Jana, primar PC al localităţii Şimnicu de Sus, Cârciumaru Constantin, primar PNL în localitatea Coţofenii din Faţă, Răcăreanu Ion, primar PNL al localităţii Brădeşti, Militaru Mihai, primar PSD al localităţii Robăneşti, Duţă Marin, primar PSD în localitatea Cetate, Guţă Mircea, primar PNL al municipiului Calafat, Calafeteanu Puiu Mihai, ales din partea PNL la conducerea Primăriei Pleniţa, Toma Cristian, primar PSD al localităţii Piscu Vechi, Vintilă Marin, primar PNL din localitatea Poiana Mare şi Mungiu Gheorghe, primar PNL în localitatea Ciupercenii Noi.

"Cei zece primari şi-au exprimat susţinerea şi încrederea în liderii UNPR Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, profesorul Gheorghe Bică, Gigi Neţoiu, Puiu Iordanescu, precum şi în proiectele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, pe care cei edilii-şefi le consideră importante pentru cetăţenii localităţilor pe care le conduc, pentru interesul naţional, pentru români şi pentru România", se arată într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici