PSD: Guvernul să publice posturile aprobate de conducerile universităţilor şi locurile pentru master

Vicepreşedintele departamentului de Educaţie al PSD, Gabril Ispas, a solicitat Executivului, joi, într-o conferinţă de presă, să trimită spre publicare în Monitorul Oficial posturile aprobate de senatele universităţilor, precum şi locurile care au fost aprobate pentru masterate.

4 afișări

"Solicităm Ministerului Educaţiei să trimită spre publicare în Monitorul Oficial posturile aprobate de Senatele universităţilor astfel încât nivelul de calitate să nu scadă în primul semestru al anului universitar. Solicităm ministerului să publice locurile care sunt aprobate pentru masterat în universităţile de stat, care nu ştiu încă ce număr de locuri pentru masterat au aprobate. Fără aprobarea acestor locuri, ciclul doi de studii universitare e aproape compromis", a spus Ispas.

El a arătat, totodată, că masteratele acreditate de ARACIS, singura instituţie abilitată, nu pot fi blocate printr-o decizie administrativă. "Indiferent de voinţa unora de a comasa sau lichida universităţi, aceasta nu se poate face decât prin voinţa senatelor, nu prin blocarea finanţării, nu prin mijloace coercitive sau represive", a spus Ispas.

El a arătat că "poate există" intenţia, la nivelul Guvernului, de a vacanta postul de rector al universităţii Babeş- Boliay, pentru ca premierul Emil Boc să ocupe acest post şi astfel să se vacanteze cel de premier, dar a subliniat că nu se poate prejudicia întregul învăţământ superior doar pentru a satisface orgoliile unor persoane care vor acapareze puterera în universităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici