- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD îşi desemnează candidaţi în instituţiile subordonate Parlamentului, PNL şi PC nu fac propuneri
Co-preşedintele USL Crin Antonescu a anunţat, luni, că doar PSD îşi va desemna candidaţi pentru instituţiile aflate în subordinea Parlamentului, în timp ce PNL şi PC nu vor face propuneri în acest sens şi că niciunul dintre parlamentarii celor trei formaţiuni nu vor participa la votul în plen.
PSD îşi desemnează candidaţi în instituţiile subordonate Parlamentului, PNL şi PC nu fac propuneri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Liderul PNL a criticat modul în care s-au desfăşurat negocierile privind desemnarea acestor candidaţi.
"Din nou actuala putere a abuzat, a încălcat orice cutumă, orice raţiune. Proporţiile între putere şi opoziţie nu sunt respectate", a spus Antonescu, adăugând că astfel se creează un precedent inacceptabil.
La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că parlamentarii USL nu vor participa la şedinţa de vot şi nici la audierile în comisii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Programa şcolară pentru disciplina obligatorie Istoria comunismului din România, aprobată
-
Cea mai mare expoziţie interactivă de magie din România, în premieră, în Capitală
-
PMP cere PSD, PNL, USR şi UDMR convocarea prezidenţialelor până la 1 martie
"Este în intenţia noastră ca imediat ce avem majoritate în Parlament să revenim la un sistem constituţional, în care fiecare dintre aceste instituţii sunt complet depolitizate, fie să se respecte proporţia parlamentară", a arătat Ponta.
El a susţinut că în acest moment PDL încearcă să-şi pună în funcţii nişte oameni în speranţa că în noiembrie, când va pierde puterea, să îşi lase totuşi în anumite instituţii colegii de partid să conducă.
Pe de altă parte, preşedintele PC, Daniel Constantin, a arătat că nu este principial şi nici constituţional ca actualul Parlament să desemneze reprezentanţi în diverse instituţii.
"Probabil că se gândesc că în viitoarea configuraţie vor avea un număr mult mai mic de parlamentari şi atunci se grăbesc acum, în luna martie, să desemneze oameni pe posturi care se vacantează în luna octombrie", a spus Daniel Constantin.
Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis convocarea, marţi, la ora 15.00, a unei şedinţe comune în care să fie votate persoanele nominalizate în şapte instituţii aflate în subordinea Parlamentului.
Liderii grupurilor parlamentare au discutat încheierea unui protocol privind împărţirea funcţiilor în aceste şapte instituţii, reprezentanţii opoziţiei spunând că nu sunt de acord cu acest protocol.
Potrivit protocolului, la Avocatul poporului, posturile de vicepreşedinţi ar urma să fie acordate PNL, PSD, UNPR şi UDMR, iar la Autoritatea Electorală Permanentă funcţia de preşedinte va reveni PDL. La CNVM, PDL va avea funcţia de preşedinte, PSD pe cea de vicepreşedinte, iar comisari vor fi din partea PSD, PDL, UNPR.
CNSAS va avea trei membri din partea PDL, câte doi membri din partea PNL şi PSD, câte un membru din partea UNPR şi UDMR. La CNCD vor fi câte un membru din partea PSD şi UDMR. La CSSPP, preşedintele va fi din partea PDL, iar vicepreşedintele din partea PSD, iar la CSA va fi un membru din partea UDMR.
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, s-a declarat nemulţumit de faptul că reprezentanţii puterii doresc să-şi adjudece toate funcţiile de conducere de la instituţiile subordonate Parlamentului şi a acuzat puterea că nu respectă algoritmul politic.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO