PSD: Legea privind TVA de 5% la alimente este sustenabilă, însă Guvernul e incompetent

Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat, joi, că Legea privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază este sustenabilă, dacă Guvernul găseşte soluţii de combatere a evaziunii fiscale.

9 afișări

Senatorul PSD a afirmat că adoptarea şi de către Camera Deputaţilor, prin respingerea cererii de reexaminare trimisă de către preşedintele Traian Băsescu, a Legii prin care TVA la alimentele de bază scade la 5% este "vitală" pentru depăşirea unei crize alimentare.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu ne-a spus că această lege este proastă, pentru că nu este sustenabilă, în timp ce preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, arăta că economia subterană depăşeşte cinci miliarde de euro. Legea nu este proastă şi este şi sustenabilă, numai că Guvernul Boc este incompetent şi încurajează corupţia, neatacând evaziunea fiscală", a declarat Vasilescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că ar putea lăsa să intre în vigoare o lege privind diminuarea TVA la alimente dacă cel care îi cere acest lucru îi garantează că statul va mai putea să plătească salarii şi pensii.

"Aş putea lăsa o astfel de lege dacă cel care îmi cere acest lucru îmi garantează că plătim salariile şi pensiile în continuare", a spus Băsescu.

El a menţionat că scăderea TVA la alimente presupune scăderi la veniturile de bugetului.

Cererea de reexaminare formulată de preşedintele de Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază a fost respinsă, miercuri, de Senat, care a menţinut, astfel, textul legislativ iniţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici