PSD majorează plafoanele pentru acordarea ajutoarelor sociale pensionarilor cu venituri mici

PSD majorează plafoanele pentru acordarea ajutoarelor sociale pensionarilor cu venituri mici ale căror pensii au crescut, transmit social-democraţii.

Urmărește
2710 afișări
Imaginea articolului PSD majorează plafoanele pentru acordarea ajutoarelor sociale pensionarilor cu venituri mici

PSD majorează plafoanele pentru acordarea ajutoarelor sociale pensionarilor cu venituri mici

„Premierul PSD Marcel Ciolacu a identificat soluţiile pentru ca pensionarii cu venituri mici ale căror pensii au crescut în urma recalculării să beneficieze în continuare de anumite măsuri de protecţie socială şi să obţină astfel o creştere reală a puterii de cumpărare şi nivelului de trai. În acest sens, Guvernul condus de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a majorat următoarele plafoane de venituri în cadrul cărora se acordă sprijin pentru pensionari, creşterea pragului de venit pentru pensionarii care pot beneficia de medicamente compensate cu 90% - Acest prag creşte de la 1.830 de lei la 2.020 de lei începând cu 1 septembrie 2024 şi creşterea pragului de venit al pensionarilor până la care se acordă cardurile de alimente în valoare de 250 de lei o dată la două luni. Acest prag creşte de la 2.000 de lei la 2.210 lei. În privinţa ajutorului de încălzire, pensionarii care erau eligibili înainte de recalculare vor fi în continuare eligibili, indiferent de creşterea obţinută în urma aplicării noii Legi a pensiilor publice. Ajutorul se acordă pentru perioada noiembrie 2024 – martie 2025”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit PSD, majorarea plafoanelor pentru medicamente compensate cu 90% şi pentru cardurile de alimente s-a realizat prin raportare la inflaţia medie anuală definitivă comunicată de INS pentru anul 2023, de 10,4%. Practic, pentru aceste prestaţii sociale, indexarea cu rata inflaţiei prevăzută pentru 1 ianuarie 2025, a fost devansată la 1 septembrie 2024.

„Astfel, pensionarii cu venituri mici care au depăşit pragurile anterioare în urma recalculării pensiilor vor beneficia în continuare de măsurile de sprijin menţionate mai sus”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici