PSD prezintă un plan anticriză pentru viitorul Guvern

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, un plan anticriză pe care un eventual Guvern PSD ar urma să îl aplice după câştigarea alegerilor, unul dintre punctele acestuia privind garantarea integrală a depozitelor populaţiei din sistemul bancar românesc.

17 afișări
Imaginea articolului PSD prezintă un plan anticriză pentru viitorul Guvern

PSD prezintă un plan anticriză pentru viitorul Guvern (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"În condiţiile în care asaltul asupra băncilor din România şi vulnerabilitatea băncilor străine, care sunt bănci-mamă în România, persistă, considerăm că este importantă protecţia economiilor depozitate de către populaţie în sistemul bancar din România", a explicat Geoană.

Liderul PSD a precizat că formaţiunea sa doreşte să asigure garantarea intagrală a depozitelor populaţiei, ca un pas pentru creşterea încrederii în bănci.

"Suntem interesaţi în stimularea economisirii, PSD propune eliminarea completă a impozitului pentru economiile populaţiei, pentru depunerile în bănci", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a mai arăta că formaţiunea sa este împotriva scutirilor de taxe pentru profitul făcut la bursă şi în favoarea scutirii de taxe pentru cei care doresc să economisească, aceasta fiind şi o formă de recapitalizare a sistemului bancar românesc.

Declaraţia liderului PSD vine la două zile de la anunţul prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan potrivit căruia democrat-liberalii au elaborat un program guvernamental anti-criză, bazat pe trei scenarii de creştere economică a României, acuzând Guvernul că nu are o asemenea strategie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici