PSD, pus în situaţii "delicate" de ultimele acţiuni ale ministrului Andronescu - surse

Liderul PSD, Mircea Geoană, ar fi nemulţumit de prestaţia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care ar fi pus PSD în situaţii "delicate" atât în cazul "Spiru Haret", dar şi în cazul subiectelor de la teza unică, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului PSD, pus în situaţii "delicate" de ultimele acţiuni ale ministrului Andronescu - surse

PSD, pus în situaţii "delicate" de ultimele acţiuni ale ministrului Andronescu - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, nemulţumirile de la vârful PSD ar privi faptul că ministrul Andronescu nu a informat conducerea partidului în ceea ce priveşte proiectul de ordonanţă privind absolvenţii Universităţii "Spiru Haret", dar şi scandalurile în care a fost implicat ministerul în privinţa subiectelor de la teza unică şi care s-au reflectat, implicit, asupra imaginii PSD.

Sursele respective au precizat că nemulţumirile existente la vârful PSD faţă de prestaţia ministrului Ecaterina Andronescu nu ar conduce, implicit, "în acest moment", la o "decizie formală, pregătită şi negociată" care "ar fi pe cale să intre într-un for de validare" al partidului, care să privească o eventuală retragere a spijinului politic în privinţa ministrului Andronescu.

Sursele citate au menţionat că va exista o discuţie pe marginea cazului "Spiru Haret" într-un for de conducere al PSD, care ar putea fi convocat duminică sau luni (BPN, n.r.), dar au apreciat că, în opinia lor, nu se va ajunge la o măsură radicală, cum ar fi retragerea spijinului politic, cel puţin nu în legătură cu acest subiect şi nu în acest moment.

Potrivit aceloraşi surse, cazul "Spiru Haret" şi prestaţia ministrului în legătură cu acesta, dar şi prestaţia sa, în general, comportă, pentru PSD, în ansamblu, şi pentru Mircea Geoană, în calitatea sa de candidat la prezidenţiale, o latură electorală evidentă.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, joi, că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

O echipă de control a Ministerului Educaţiei a început, vineri, acţiunea de verificare la Universitatea "Spiru Haret".

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a publicat lista specializărilor, programelor de studii, formelor de învăţământ (zi, învăţământ cu frecvenţă redusă sau învăţământ la distanţă) şi a locaţiilor în care funcţionează Universitatea "Spiru Haret" şi care au fost autorizate sau acreditate în baza evaluărilor Consiliului Naţional pentru Evaluare şi Acreditare Academică/Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Toate cele 25 de facultăţi ale Universităţii "Spiru Haret", cu 49 de domenii de licenţă şi 53 specializări sau programe de studii au autorizare de funcţionare provizorie sau acreditare atât pentru învăţământul de zi, frecvenţă redusă sau la distanţă. În schimb, cele 53 de centre teritoriale pentru învăţământul la distanţă ale Universităţii "Spiru Haret", 44 din România şi nouă din alte ţări, nu funcţionează legal, potrivit MECI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici