PSD refuză asumarea răspunderii pe legile educaţiei

Purtătorul de cuvânt al PSD Bogdan Niculescu Duvăz a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că, dacă premierul Emil Boc doreşte să "testeze la rupere" coaliţia, atunci Guvernul să-şi asume răspunderea pe măsurile ce decurg din acordul cu FMI, întrucât pe Legile educaţiei PSD vrea dezbatere parlamentară

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului PSD refuză asumarea răspunderii pe legile educaţiei

Purtătorul de cuvânt al PSD Bogdan Niculescu Duvăz (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Dacă Guvernul ar fi să-şi asume răspunderea pe ceva, să-şi asume răspunderea pe măsurile pe care trebuie să le ia în urma discuţiilor cu FMI. Aceste măsuri vor afecta pe termen mediu şi lung întreaga societate românească. Acolo trebuie o discuţie serioasă şi acolo se justifică asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, adică a naţiunii", a spus Duvăz.

El a arătat, totodată, că verificarea voinţei politice a actualei coaliţii şi a existenţei unei majorităţi parlamentare care să susţină actualul Guvern se poate face la asumarea răspunderii Executivului pe acest pachet de măsuri, rezultate în urma acordului cu FMI, şi nu prin asumarea răspunderii pe legile educaţiei, unde, în opinia PSD, este nevoie de o dezbatere parlamentară.

"Dacă domnul prim-ministru doreşte să verifice sau, cum spun eu, să testeze la rupere – termenul se foloseşte în Teoria materialelor - coaliţia, atunci acolo este, cu seriozitate şi responsabilitate, locul discuţiei serioase, respectiv pe pachetul de măsuri ce urmează să fie luate în consecinţa acordului cu FMI. Asta este ceea ce credem noi că e util şi atunci se va vedea şi dacă există sau nu există o majoritate care sprijină acest Guvern”, a adăugat Duvăz.

Potrivit lui Duvăz, la nivelul PSD nu s-a discutat niciun moment, până în prezent, despre asumarea răspunderii Guvernului pe Legile educaţiei, formaţiunea sa considerând că reforma în acest domeniu nu se face prin asumarea răspunderii, aşa cum doreşte premierul Boc, ci prin dezbateri parlamentare şi consultarea tuturor factorilor implicaţi.

"Reformele în Educaţie, rezultate într-un cod-lege de bază, care să trateze toate capitolele Educaţiei, trebuie să se facă, în continuare, printr-o consultare solidă a întregii societăţi interesate: elevi, studenţi, părinţi, mediu academic, profesori, sindicate şi toţi cei care participă la actul de Educaţiei. Asta este opinia noastră. La PSD nu s-a discutat niciun moment, până acum, despre asumarea răspunderii pe codul educaţiei, care va avea stuctura definită până săptămâna viitoare, dar ale cărui negocieri, în continuare, trebuie să continue", a spus Duvăz.

El a arătat că, în opinia PSD, dezbaterile parlamentare sunt cele care pot duce la un rezultat cu adevărat stabil, pe cel puţin zece ani, în ceea ce priveşte Educaţia.

"Nu trebuie să mai facem reforme din şase în şase luni. Acum se vede efectul faptului că am făcut reforme din şase în şase luni, cu această zăpăceală pe care încearcă să o îndrepte Ecaterina Andronescu acum", a conchis Duvăz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici