PSD se angajează ca în prima zi de guvernare să refacă salariile şi să blocheze legea pensiilor

PSD se angajează, prin proiectul programului de guvernare numit "România corectă, România socială", să ia, în prima zi de guvernare, şase măsuri, printre care blocarea aplicării legii pensiilor, refacerea salariilor bugetarilor şi eliminarea plăţii CAS pentru veniturile din drepturi de autor.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului PSD se angajează ca în prima zi de guvernare să refacă salariile şi să blocheze legea pensiilor

PSD se angajează ca în prima zi de guvernare să refacă salariile şi să blocheze legea pensiilor (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Programul de guvernare al PSD, care urmează să fie votat la Congresul extraordinar de sâmbătă, conţine 100 de soluţii de guvernare, grupate pe măsuri care vor fi aplicate în prima zi de guvernare, în prima lună, în primul an, respectiv în primul mandat.

Pentru prima zi de guvernare, PSD se angajează la aplicarea a şase măsuri: revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior diminuării cu 25%, anularea noilor metode de recalculare a pensiilor militarilor prin blocarea aplicării legii unitare a pensiilor, anularea impozitării pensiilor mici, îngheţarea cheltuielilor materiale la utilităţi şi medicamente şi plafonarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii la 50% faţă de anul trecut, eliminarea obligaţiei de plată a contribuţiilor sociale pentru persoanele angajate cu drepturi de autor, respectiv începerea auditului financiar al Guvernului Boc.

Pentru prima lună de guvernare, PSD propune creşterea salariului minim la 750-800 lei, scăderea CAS la angajator cu 3%, deblocarea posturilor din sănătate, îngheţarea pentru un an a preţului la energia furnizată populaţiei.

PSD se angajează, pentru primul an de guvernare, să introducă sistemul diferenţiat de impozitare, pentru care propune două variante de lucru. Prima variantă este impozitarea în patru trepte: 0% pentru veniturile de până la 1000 lei, 15% pentru veniturile sub 4500 lei, 25% pentru veniturile între 4500 şi 10000 lei şi 35% pentru veniturile de peste 9000 lei.

A doua variantă de impozitare propusă de PSD este în trei trepte: 8% pentru veniturile până la 1000 lei, 12% pentru cele între 1000 şi 4500 lei şi 16% pentru veniturile ce depăşesc 4500 lei.

În acelaşi program, PSD susţine păstrarea impozitului pe profit la 16%, cu scutirea de impozit pentru profitul reinvestit. În ceea ce priveşte TVA, PSD propune majorarea în cazul produselor de lux şi diminuarea până la 5% pentru pâine, carne proaspătă, lapte ulei şi zahăr.

O altă măsură pe care PSD afirmă că o va lua la guvernare este impozitarea proprietăţilor de lux şi a proprietăţilor multiple.

De asemenea, PSD se angajează la depolitizarea administraţiei, eliminarea influenţei politice în numirile făcute în Justiţie, reducerea evaziunii fiscale, îndreptarea luptei anticorupţie, plata integrală a subvenţiilor în agricultură, compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensiile sub 1000 lei.

Pentru primul mandat, priorităţile PSD ar fi absorbţia de fonduri europene, programarea bugetară multianuală, stimularea industriei, investiţii majore în inovare şi cercetare, relansarea programului "Fabricat în România", introducerea legii controlului unic şi înfiinţarea unei companii farmaceutice naţionale prin comasarea Antibiotice, Unifarm, Sanevit şi a Departamentului vaccinuri de la Institutul Cantacuzino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici