PSD şi PNL, din nou la pachet? Ciucă, despre un tandem preşedinte-premier: E prematur să ne pronunţăm azi

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, nu exclude posibilitatea unui acord PSD-PNL privind un tandem preşedinte-premier între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale: „E prematur să ne pronunţăm azi pe ce se va întâmpla în decembrie”. Calendarul electoral va fi aprobat joi, în şedinţa Executivului.

268 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL, din nou la pachet? Ciucă, despre un tandem preşedinte-premier: E prematur să ne pronunţăm azi

PSD şi PNL, din nou la pachet? Ciucă, despre un tandem preşedinte-premier: E prematur să ne pronunţăm azi

„În urma discuţiilor pe care premierul le-a avut cu celelalte partide politice a rezultat cât se poate de clar că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen şi să nu existe această variantă a alegerilor comasate. S-a ţinut cont de toate aceste opţiuni şi, de asemenea, de încadrarea în prevederile legale, astfel încât să putem, să avem un calendar în conformitate cu prevederile legilor în vigoare”, spune Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă electoratul nu va fi obosit, în condiţiile în care va merge trei duminici consecutive la vot, liderul PNL afirmă: „Din discuţiile care le-am avut a reieşit că s-a ridicat această problemă şi partidele politice au zis că nu este nicio problemă dacă au loc alegerile pe 1 decembrie. 1 decem,bnrie este sărbătoarea noastră naţională, poate şi o sărbătoare a democraţiei în acelaşi timp”.

De asemenea, el a fost chestionat cu privire la o declaraţie a lui Marcel Ciolacu, care spunea în primăvară că e exclus să avem alegeri de ziua naţională.

„Nu ştiu despre declaraţia respectivă. În momentul de faţă, ţinând cont de toate aceste discuţii şi analiza pe prevederile legale a reieşit că acesta e calendarul care va fi adoptat astăzi prin Hotărâre de Guvern”, menţionează Nicolae Ciucă.

Despre un eventual tandem preşedinte premier negociat între cele două tururi ale agelerilor prezidenţiale, dar şi despre continuarea guvernării PSD-PNL, preşedintele liberal apreciază: „În acest moment vă vor spune că fiecare dintre partide va avea propriul candidat. (...) E prematur să ne pronunţăm azi ce se va întâmpla în decembrie. (...) Dacă ne uităm şi la rezultatele obţinute la locale şi la consistenţa actuală a valorii politice a celor două partide se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
tandem,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici