PSD solicită conducerii USR să înceteze campania „de dezinformare” privind recalcularea pensiilor

  • PSD solicită conducerii USR să înceteze „imediat” campania „de dezinformare” privind recalcularea pensiilor, care induce panică şi îngrijorări în rândul pensionarilor.
  • Social-democraţii spun că aceste îngrijorări sunt „neîntemeiate”.
Urmărește
812 afișări
Imaginea articolului PSD solicită conducerii USR să înceteze campania „de dezinformare” privind recalcularea pensiilor

PSD solicită conducerii USR să înceteze campania „de dezinformare” privind recalcularea pensiilor

PSD transmite USR că înainte de a ataca reforma care elimină inechităţile dintre pensionari şi majorează 3,8 milioane de pensii, ar trebui să îşi ceară scuze faţă de toţi seniorii României pentru „tentativa cinică” de a le îngheţa veniturile timp de o jumătate de secol.

„Demagogii de la USR critică faptul că există şi pensii ce rămân la aceeaşi valoare în urma recalculării, după ce chiar ei au scris în PNRR ca pensiile să fie plafonate la 9,4% din PIB, adică îngheţarea veniturilor TUTUROR pensionarilor până în 2070! Din fericire, PSD a convins Comisia Europeană să elimine această aberaţie din PNRR. Este revoltătoare ipocrizia demagogilor USR care se erijează, în prezent, în apărători ai pensionarilor încadraţi în condiţii deosebite sau speciale de muncă, deşi tot ei scriau în PNRR că diferenţierea acestor „tipuri de muncă” conduce la „destabilizare bugetară şi la probleme majore în asigurarea sustenabilităţii financiare a obligaţiilor bugetare”. Mai gravă decât ipocrizia celor de la USR este campania de dezinformare pe care acest partid toxic o întreţine în ultimele zile în privinţa recalculării pensiilor, cu scopul vădit de a obţine puncte electorale. Din perfidie sau pur şi simplu din nerozie, demagogii USR amestecă cifre şi concepte, fără a le înţelege sensul, având obiectivul precis de a induce panică şi îngrijorare în rândul pensionarilor”m transmite PSD într-un comunicat de presă.

După ce USR a spus că „25% din deciziile de recalculare sunt greşite”, PSD transmite că potrivvit datelor de la Casa Naţională de Pensii, din cele 4,1 milioane de decizii de recalculare ajunse la pensionari, doar 0,026% necesită revizuire.

De asemenea, USR a transmis că „720.000 de pensionari care au lucrat zeci de ani în condiţii grele de muncă primesc zilele acestea decizii de recalculare cu pensii mai mici”, iar PSD spune că „nu sunt nici 800.000, nici 720.000 de pensionari încadraţi la condiţii grele sau la grupe de muncă! În realitate sunt 247.000 de pensionari care au lucrat în condiţii deosebite şi speciale de muncă. Două treimi dintre aceştia (66%) au obţinut o creştere a pensiei în urma recalculării, iar cele mai multe dintre majorări sunt de peste 1.000 de lei. Ceilalţi 33% nu primesc „pensii mai mici” cum insinuează USR, ci îşi menţin pensia aflată în plată – (aceştia au beneficiat de o pensie mai mare până acum în raport cu alţi pensionari care au muncit în condiţii similare şi au contribuit la fel). În general, pensiile din această categorie care rămân la aceeaşi valoare sunt de peste 7.000 de lei”.

În ceea ce priveşte comunicatul USR potrivit căruia „pentru aproape 800.000 de oameni, noua lege a pensiilor nu ţine cont de contributivitate”, PSD spune că, dimpotrivă, sunt 803.433 de pensii care rămân la aceeaşi valoare în urma recalculării tocmai pentru că deja au o valoare egală sau mai mare faţă de corespondentul contributivităţii! „Dacă s-ar fi majorat şi aceste pensii, cum cer cu ipocrizie cei de la USR, s-ar fi menţinut inechităţile dintre pensionarii care au muncit şi au contribuit la fel, dar primeau pensii diferite!”, potrivit PSD

Iar după ce Elena Lasconi, preşedinte USR a spus că „pensionarii nu merită să se trezească cu pensia tăiată”, PSD arată „nicio pensie nu e tăiată în urma recalculării. 82,5% dintre pensii cresc, iar restul rămân la aceeaşi valoare din luna august”.

În vreme ce USR spune că „17,44% dintre pensionari sunt afectaţi de noua lege a pensiilor”, PSD spune că „Nu sunt afectaţi deloc! Pensia lor nu scade cu niciun leu. Se menţine pensia în plată. Aceşti pensionari au în prezent pensii mai mari sau egale cu valoarea corespondentă contributivităţii”.

Nicio pensie nu scade

De asemenea, PSD spune că nicio pensie nu scade. „Exact pensiile celor cu contribuţii mai mari în loc să crească scad. Sunt 800.000 de pensionari care vor fi negativ afectaţi de recalculare”- a comunicat USR. Asta spune PSD că este fals: „Nicio pensie nu scade, niciun pensionar nu este „negativ afectat”. În categoria pensiilor care rămân la aceeaşi valoare în urma recalculării sunt: pensionari cu stagii de cotizare şi contribuţii foarte mici, încadraţi la indemnizaţie socială şi pensionari care au beneficiat de pensii mai mari decât corespondentul contributivităţii – au avut pensii mai mari decât alţi pensionari care au muncit în aceleaşi condiţii şi au contribuit la fel”.

Iar după ce USR a acuzat că „peste un milion de pensionari vor fi obligaţi să aducă adeverinţe de vechime”, PSD spune că nu e vorba de „adeverinţe de vechime”, ci de adeverinţe pentru venituri nepermanente pentru care s-au plătit contribuţii (bonusuri, prime, premii, ore suplimentare, al 13-lea salariu, acord global).

„Aceste confuzii grave arată că demagogii USR nici măcar nu înţeleg Legea pensiilor pe care o critică! Şi, în realitate, nu le pasă de viitorul pensionarilor, după cum s-a văzut când au fost la guvernare şi au îngheţat punctul de pensie. ZERO Lei, atât au valorat seniorii României pentru demagogii USR”, potrivit unui comunicat transmis vineri de PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici