PSD Suceava: Conducerea PDL a CJ favorizează firma "îngeraşului portocaliu" Conţac

PSD Suceava acuză conducerea PDL a CJ Suceava că a adus SC Drumuri şi Poduri SA în pragul falimentului, fiind favorizată firma "fostului şobolan roşu Conţac, actual îngeraş portocaliu", în timp ce PDL consideră că PSD se manifestă ipocrit şi suferă de sindromul "câinelui de casă care latră aiurea".

Urmărește
11 afișări

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că aşa numita axă Suceava-Botoşani anunţată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, are ca "pilon central" firma Transporturi Auto SA Botoşani care a câştigat licitaţia pentru întreţinerea pe o perioadă de trei ani a reţelei judeţene de drumuri, iar societatea la care unic acţionar este CJ Suceava, SC Drumuri şi Poduri SA, intră acum în insolvenţă voluntară.

Milici a spus că SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a fost adusă în starea actuală de administraţia judeţeană PDL.

"Calvarul a început după ce contractul de întreţinere a drumurilor judeţene a fost atribuit firmei fostului şobolan roşu, cum era Conţac denumit de Flutur, care acum a devenit îngeraş portocaliu", a spus Milici.

El a arătat că la licitaţia de atribuire a întreţinerii reţelei judeţene de drumuri, PSD a cerut ca în caietul de sarcini să fie prevăzute anumite prevederi care protejeze societatea Consiliului Judeţean, dar că nu s-a ţinut cont de aceste recomandări, ceea ce a făcut ca firma botoşăneană deţinută de fiul lui Constantin Conţac să câştige licitaţia.

"Trebuie să trăiască bine feciorul lui Conţac", a spus consilierul judeţean PSD care a subliniat că a atras atenţia de mai mult timp că se urmăreşte cu obstinaţie înstrăinarea patrimoniului firmei SC Drumuri şi Poduri SA care are terenuri, clădiri, utilaje.

El a mai spus că actuala conducere a CJ Suceava nu recunoaşte lucrări în valoare de 8,2 milioane de lei făcute de SC Drumuri şi Poduri SA şi că recuperarea sumei respective va fi stabilită de instanţă.

"Au reclamat la DNA. Foarte bine. Să se cerceteze, dar nu spun că au atribuit lucrări prin încredinţare directă tot lui Conţac. Nu spun câte utilaje au închiriat, de la ce firme portocalii sau de la ce pompe au fost alimentate maşinile SC Drumuri şi Poduri", a spus Milici.

El a subliniat că falimentarea SC Drumuri şi Poduri SA este în curtea PDL şi a menţionat că a cerut o comisie de anchetă care să verifice activitatea conducerii acestei firme, dar că executivul CJ Suceava a tergiversat punerea pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre.

Milici a explicat că propunerea unui consilier judeţean PSD de retragere a proiectului privind constituirea comisiei de anchetă a fost doar o decizie de moment şi că acesta şi-a retras propunerea.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava şi al PDL Suceava, Daniel Cadariu, a declarat într-o conferinţă de presă că PSD Suceava manifestă "o ipocrizie de primăvară" şi dă lecţii de administraţie judeţeană după ce timp de aproape 20 de ani a practicat diferite inginerii funciare, financiare.

Cadariu a apreciat că prin declaraţiile lui, Milici a scos lucrurile murdare din PSD Suceava în atenţia opiniei publice pentru că şi-a acuzat proprii colegi care sunt în AGA al SC Drumuri şi Poduri SA şi pe care un consilier judeţean PSD a încercat să-i protejeze atunci când a propus retragerea proiectului de hotărâre de înfiinţare a unui comisii de anchetă.

"Constat că în PSD Suceava există un conflict între generaţii, între echipa din jurul fostului preşedinte Gavril Mîrza şi tinerii din jurul actualului preşedinte Cătălin Nechifor", a spus Cadariu.

El s-a întrebat de ce Milici nu a făcut aceste acuzaţii în şedinţa de miercuri a CJ Suceava când s-a discutat situaţia SC Drumuri şi Poduri SA şi a preferat să folosească sediul PSD pentru a începe atacurile.

"Cred că el suferă de sindromul câinelui de casă care scos din curte este paralizat de frică, dar la sediul PSD îşi arată vitejia lătrând aiurea", a spus Cadariu.

Consilierul judeţean PDL Ioan Bădeliţă, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SC Drumuri şi Poduri SA, a anunţat, miercuri, în şedinţa CJ Suceava, că în 23 martie, în şedinţă extraordinară, AGA a aprobat declararea voluntară a procedurii de insolvenţă, iar termenul stabilit de instanţă a fost 19 aprilie.

Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie (CA) ale societăţii au cerut în 18 martie Consiliului Judeţean Suceava să aprobe deschiderea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară în paralel cu identificarea unor soluţii prin care să se poată asigura lichidităţi pentru această firmă, dar atunci consilierii au amânat luarea unei decizii.

Potrivit unei informări făcute de CA, situaţia actuală a fost generată în 2008, după ce firma a pierdut exclusivitatea pe zece ani pentru întreţinerea reţelei de drumuri judeţene şi după ce în acelaşi an a făcut lucrări de reparaţii şi întreţinere pe 12 drumuri judeţene, în valoare de 8,2 milioane de lei, fără contract şi care nu au fost asumate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

Potrivit raportului Curţii de Conturi privind finanţele publice pe anul 2009, la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava s-au constatat încălcări privind administrarea şi gestionarea patrimoniului public şi privat al statului.

Astfel, s-au făcut servicii de transport materiale cu autobasculante, transport muncitori cu autoutilitare, transport balast cu tractorul şi închirierea de utilaje fără ca societatea să încheie contracte de prestări de servicii cu societăţile comerciale furnizoare ale acestor servicii.

Totodată, SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a înregistrat în costurile de producţie în perioada 2007-2008 în mod nejustificat consumul de carburant folosit de utilajele închiriate, pentru care societatea a achitat contravaloarea prestaţiilor efectuate şi facturate la tarifele cuprinse în facturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici