PSD susţine că declaraţia privind mesajele liderilor ungari a fost adoptată de Cameră

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Aura Vasile, a declarat, marţi, că declaraţia privind mesajele unor oficiali ungari este adoptată de către Camera Deputaţilor, iar singura soluţie a puterii este de a o contesta la Curtea Constituţională.

Urmărește
5 afișări

"Potrivit regulamentului şi aşa cum a anunţat preşedintele de şedinţă Ioan Oltean înainte de a închide şedinţa, declaraţia a fost adoptată", a afirmat Vasile.

Ea a spus că Oltean a deschis o altă şedinţă în care a anunţat respingerea declaraţiei, fără acordul Biroului Permanent. "Teoretic, Oltean a realizat a doua şedinţă pe ziua de astăzi a plenului, pentru care trebuia să aibă aprobarea Biroului Permanent", a explicat Aura Vasile.

Ea a spus că singura soluţie pe care o au PDL şi UDMR este să conteste la Curtea Constituţională.

În şedinţa Camerei Deputaţilor, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a anunţat, iniţial, că declaraţia privind mesajele unor oficiali ungari a fost adoptată, apoi a revenit şi a spus că ea a fost respinsă deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată.

Preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a anunţat, iniţial, că declaraţia a fost adoptată cu 142 voturi "pentru", 110 voturi "împotrivă" şi 25 de abţineri.

Acest anunţ a fost primit de parlamentarii din opoziţie cu aplauze şi urale, iar Oltean a declarat închisă şedinţa Camerei Deputaţilor, iar parlamentarii au început să plece din sală.

După câteva momente, Oltean a redeschis şedinţa şi a anunţat că de fapt această declaraţie a fost respinsă de plen întrucât erau necesare 143 de voturi pentru adoptarea ei.

"Declaraţia se adoptă cu jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi, iar în sală au fost 284 de deputaţi", a spus Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici