PSD-UNPR-PC, cele mai multe donaţii în campania pentru europarlamentare. Un independent ocupă locul 6. SUMELE primite de fiecare partid

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut cele mai multe donaţii în campania pentru europarlamentare, respectiv 2,4 milioane de lei, urmată de PNL, PDL, Partidul Dreptăţii Sociale, PMP şi candidatul independent Peter Costea, potrivit datelor publicate vineri de AEP.

Urmărește
599 afișări
Imaginea articolului PSD-UNPR-PC, cele mai multe donaţii în campania pentru europarlamentare. Un independent ocupă locul 6. SUMELE primite de fiecare partid

PSD-UNPR-PC, cele mai multe donaţii în campania pentru europarlamentare. Un independent ocupă locul 6. SUMELE primite de fiecare partid (Imagine: Shutterstock)

Candidaţii la alegerile europarlamentare de duminică au primit donaţii totale în valoare de 6,115 milioane de lei, dintre care 5,794 milioane de lei pentru partidele politice şi 320.665 lei pentru candidaţii independenţi.

Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a primit donaţii în valoare de 2,401 milioane de lei, majoritatea de la persoane fizice - 2,140 milioane de lei, în timp ce de la persoanele juridice au primit 260.458 lei, se arată într-un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE

Pe poziţia a 2-a se află PNL, cu 994.677 lei, dintre care 786.896 lei de la persoane fizice şi 207.781 de la persoane juridice, iar pe locul 3 se află PDL, cu 983.789 lei, dintre care 869.489 lei de la persoane fizice şi 114.300 lei de la persoane juridice.

Locul 4 este ocupat de Partidul Dreptăţii Sociale (PDS), care a primit donaţii în valoare de 516.000 lei, toţi de la persoane juridice, urmat de PMP, cu 411.331 lei, din care doar 2.300 sunt de la persoane juridice.

Candidatul independent Peter Costea are donaţii de 132.350 lei, toţi de persoane fizice.

Conform site-ului său creat pentru alegerile europarlamentare, Peter Costea, originar din Bihor, este avocat specializat în drepturile civile şi dreptul muncii, în Houston, Texas. După absolvirea liceului în Arad, Peter Costea a plecat, în 1978, în Statele Unite şi a obţinut cetăţenia americană în 1985. Printre studiile sale se numără şi un masterat în strategie internaţională şi controlul armamentelor de la Institute of High International Studies din Geneva, Elveţia. Costea practică avocatura din 1991, înainte fiind lector universitar la mai multe instituţii de învăţământ superior din SUA dar şi la University of the Witwatersrand din Johannesburg, Africa de Sud. Pe site-ul său, Peter Costea scrie că "se identifică cu valorile tradiţionale, pro-familie şi pro-viaţă, pentru care pledează în Statele Unite, România, în structurile europene şi la Organizaţia Naţiunilor Unite". La capitolul, hobby-uri se regăsesc "alergatul şi călătoriile în ţările mai puţin vizitate ale lumii", iar în decembrie 2012 a escaladat Kilimanjaro.

Partidul Poporului - Dan Diaconescu are donaţii de 114.394 lei, dintre care 2.000 de la persoane juridice, Forţa Civică - 114.290 lei de la persoane fizice, iar UDMR - 109.150 lei, tot de la persoane fizice.

Top 10 este încheiat de un alt candidat independent Valentin-Eugen Dăeanu, cu 85.000 de lei donaţii, de la persoane juridice.

Dăeanu, în vârstă de 46 de ani, se prezintă pe site-ul de campanie drept "un om cu principii şi valori sănătoase", care a muncit încă de la 10 ani. Candidatul independent mai spune că timp de 15 ani şi-a împărţit viaţa profesională între românii din ţară şi cei din diaspora europeană.

Fostul liberal Mircea Diaconu a primit 5.000 de lei donaţii.

PRM, Partidul Ecologist Român şi Partidul Ecologist Român figurează pe lista AEP fără donaţii, la fel şi candidaţii independenţi Corina Ungureanu, Liga Dănuţ şi Purea Paul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici