PSD va decide luni dacă sprijină proiectul PNL care permite candidatura lui Iohannis la alegerile parlamentare

  • PSD va decide luni dacă sprijină proiectul PNL care permite candidatura la Parlament a lui Klaus Iohannis.
  • Şedinţa va avea loc la sediul partidului.
Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului PSD va decide luni dacă sprijină proiectul PNL care permite candidatura lui Iohannis la alegerile parlamentare

„Biroul Permanent Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte luni, 23 septembrie 2024, de la ora 11:00, în format fizic şi on-line, la sediul central al PSD din Şoseaua Kiseleff, nr. 10”, au anunţat duminică, reprezentanţii social-democraţilor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat sâmbătă dacă sprijină proiectul PNL. Părerea mea este că nu este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca domnul preşedinte să candideze, a declarat Ciolacu în timpul unei vizite la Cluj-Napoca.

„Îmi pare rău să dezamăgesc. Eu cred că în viaţa politică, dar şi în viaţa executivă, este bine să-ţi asumi lucruri, să nu te ascuzi după decizii că lăsăm la liber votul, românii nu cred astfel de abordări. (...) Vom reuni BPN în ziua de luni pentru a lua o decizie împreună cu colegii mei, cum este corect”. A răspuns Ciolacu.

El a spus că a analizat observaţiile Consiliului Legislativ şi a cerut specialiştilor din interiorul PSD să prezinte un punct de vedere.

„La prima vedere, după observaţiile de la Consiliul Legislativ, părerea mea, dar aştept şi expertiza colegilor, este că nu-i nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca domnul preşedinte, dacă îşi doreşte să candideze, să candideze, cred că sunt mai mult lucruri tehnice, de strângere de semnături doar pentru dânsul, fiind independent pe acele liste”, a mai spus Marcel Ciolacu.

PNL a depus în Parlament un proiect de lege prin care i se va permite preşedintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici