PSD va sesiza Curtea de Conturi şi Prefectura privind licitaţiile derulate de Primăria Cluj-Napoca

PSD Cluj-Napoca va sesiza Curtea de Conturi şi Prefectura în legătură cu licitaţiile derulate de Primărie, motivând că există suspiciuni privind supraevaluarea unor proiecte, cum sunt cele de achiziţionare a unor "bluze de vânt" pentru poliţiştii comunitari sau modernizarea a trei cinematografe.

Urmărește
4 afișări

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că suma totală prevăzută pentru aceste licitaţii se ridică la 6,5 milioane de euro, proiectele propuse nerespectând strategia de dezvoltare a municipiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma monitorizării site-ului E-licitaţie, am constatat că Primăria Cluj-Napoca a anunţat licitaţii cu sume deosebit de mari, supraevaluate, şi cu obiective care nu respectă priorităţile municipiului şi strategia de dezvoltare. PSD Cluj-Napoca va sesiza Curtea de Conturi şi Prefectura în legătură cu aceste licitaţii. Există suspiciuni privind supraevaluarea unor proiecte, cum este, de exemplu, cel de achiziţionare de bluze de vânt pentru poliţiştii comunitari la un preţ de 4.102 lei bucata, sau de modernizare a trei cinematografe pentru 15 milioane de lei, fără TVA. Cu aceşti bani se poate construi un multiplex cu zece săli. Suma totală pentru aceste licitaţii se ridică la 6,5 milioane de euro", a spus Jorj.

Potrivit acestuia, PSD Cluj-Napoca va cere, luni, conducerii Primăriei, în baza Legii nr. 544 privind accesul liber la informaţii publice, să ofere detalii despre licitaţiile derulate de municipalitate.

Mircea Jorj a precizat că, potrivit unui anunţ de licitaţie publicat de Primărie pe SEAP, Primăria Cluj-Napoca vrea să cumpere uniforme, jachete de vânt, pentru 195 de poliţişti comunitari, pentru o sumă de 800.000 de lei fără TVA, ceea ce înseamnă un preţ de 4.102 lei pentru fiecare bluză.

"De asemenea, Primăria vrea să cumpere garduri metalice de 6 milioane de lei, despre care nu ştim unde vor fi puse. Municipalitatea vrea să cheltuie un milion de lei pentru piese de schimb pentru aparate fitness şi locuri de joacă. Alţi 5,5 milioane de lei sunt pregătiţi pentru un sistem informatic integrat pentru servicii online oferite în Cluj-Napoca, bani cu care se poate construi o primărie cu site-ul aferent", a afirmat Jorj.

El a incriminat "risipa de bani publici" şi şi-a exprimat speranţa ca în urma demersurilor PSD, municipalitatea clujeană va stopa licitaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici