- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD vrea adaptarea strategiei de securitate naţională la noile condiţii, date de scutul antirachetă
Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că este obligatoriu ca strategia de securitate naţională să fie adaptată noilor condiţii create după anunţul administraţiei de la Bucureşti privind găzduirea pe teritoriul naţional a elementelor de scut antirachetă.
Preşedintele PSD Mircea Geoană (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Geoană a precizat, totodată, că vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu, despre care a spus că are foarte multă experienţă în plan internaţional, se va ocupa, în acest moment, din partea formaţiunii sale, de subiectul adaptării securităţii naţionale la noile condiţii, dar şi de subiecte conexe, privind legile siguranţei naţionale, rolul serviciilor secrete în România, criterii de participare a României la teatre de operaţii.
"Considerăm că această decizie a administraţiei de la Bucureşti - pe care Parlamentul va trebui să o aprobe sau să o amendeze - reprezintă începutul unei conversaţii obligatorii între noi şi cetăţenii României, pentru că, atunci când vorbim despre elemente atât de importante, este obligatoriu să existe mai multă transparenţă şi o adaptare a strategiei de securitate naţională la condiţiile nou create. Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu, un om cu multă experienţă în plan internaţional, va coordona pentru această etapă acest efort din partrea noastră", a spus Geoană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
El a arătat că se referă inclusiv la legile siguranţei naţionale, care stau de mult prea multă vreme în Parlament, dar şi la rolul serviciilor de informaţii în societatea românească de astăzi, precum şi la criteriile pe baza cărora România participă la operaţiuni în teatre de război în afara teritoriului naţional.
"Dorim ca anunţul administraţiei de la Bucureşti cu privire la găzduirea unor elemente de scut antirachetă pe teritorul naţional să conducă, dincolo de elementele obligatorii pentru opinia publică şi pentru decizia Parlamentului, la o evaluare mult mai amplă cu privire la securitatea naţională a României", a arătat Geoană.
El a precizat că, după câţiva ani de când precedenta strategie de securitate naţională a fost prezentată de către actualul preşedinte Traian Băsescu, se impune o discuţie mult mai serioasă cu privire la modul în care ameninţările la adresa securităţii naţionale sunt abordate, precum şi la costuri şi implicaţii în plan regional, european şi transatlantic.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, după şedinţa CSAT, că preşedintele SUA, Barack Obama a invitat România să participe la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, şeful statului precizând că este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia în ţara noastră.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO