Purtătorul de cuvânt al lui Văcăroiu, audiat la CNSAS
Andrei Alexandru a refuzat însă să dea detalii despre documentele ce au stat la baza deciziei de colaborare cu poliţia politică pe care a primit-o.
Acesta a spus că informaţiile apărute despre el au fost trunchiate, dând exemplu faptul că presa a relatat despre o posibilă colaborare a sa cu Direcţia de Informaţii Externe. "Este adevărat că, pe când eram în armată, am fost contactat de un ofiţer DIE care mi-a propus să plec în excursie în străinătate, să rămân acolo şi lucrez pentru ei. Ce nu s-a spus este că am refuzat", a adăugat Andrei Alexandru.
El a ţinut să precizeze că cei del al CNSAS nu i-au putut prezenta presupusele note informative despre care presa a relatat că le-ar fi dat despre elevi sau despre colegi de serviciu. "Notele informative nu există fizic. În plus, nimeni nu a spus că mi s-au cerut informaţii despre colegii de serviciu dar am refuzat să le dau", a mai afirmat Andrei Alexandru.
În încheierea declaraţiei sale, el a ţinut să mulţumească fostului preşedinte Iliescu şi preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu pentru că au avut încredere în el, dar şi să le transmită celor care "nu i-au mai dat bună ziua" după ce a primit decizia de colaborare, că "Andrei Alexandru nu a fost, nu este şi nu va fi un turnător".
La finalul declaraţiei, acesta a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, subliniind că face o declaraţie de presă şi nu o conferinţă de presă. Întrebat ce a stat totuşi la baza deciziei de colaborare cu poliţia politică pe care a primit-o, Andrei Alexandru a răspuns: "Întrebaţii pe cei de la CNSAS".
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru, s-a prezentat, marţi, înainte de prânz, la sediul CNSAS pentru a fi audiat de membrii Colegiului în legătură cu dosarele găsite în arhive în care apare numele său.
Deşi a venit la CNSAS puţin după ora 11.00, Andrei Alexandru a fost invitat în sala de audieri două ore mai târziu, potrivit lui Ticu Dumitrescu, membru al Colegiului CNSAS. Printre cei care l-au audiat s-au mai numărat preşedintele Ladislau Csendesşi Claudiu Secaşiu.
Colegiul CNSAS a dat deja o decizie de colaborare cu fosta poliţie politică comunistă în cazul lui Andrei Alexandru, pe care însă acesta a contestat-o.
Audierea lui de marţi a fost menită să dea lămuriri suplimentare membrilor Colegiului, care vor lua, în perioada următoare, o decizie în ceea ce priveşte contestaţia depusă de acesta.