Radu Mazăre, la DNA Constanţa. Edilul este cercetat în dosarul retrocedării terenului de sub cazinoul din Mamaia

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost, joi, la DNA Constanţa, pentru a fi anunţat că s-au extins cercetările în dosarul retrocedărilor de terenuri în care edilul a fost trimis în judecată, alături de alte 36 de persoane, pentru abuz în serviciu.

Urmărește
1390 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre, la DNA Constanţa. Edilul este cercetat în dosarul retrocedării terenului de sub cazinoul din Mamaia

Radu Mazare (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Mazăre s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa, unde a stat aproximativ 15 minute.

La ieşire, el a declarat că este vorba despre extinderea cercetărilor în dosarul privind restituirea unor suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, mai exact despre terenul aflat sub cazinoul din staţiunea Mamaia.

"M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vândut şi acum este al proprietarului. Şi aşa ne dă în judecată proprietarul, că după ce a dat bani pe el în 2007, în 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente şi nu-l mai lasă să construiască. A dat un milion şi ceva de euro pe jumătate din teren. Pe cealaltă jumătate a mai dat unul un milion de euro. Acum să dăm şi banii înapoi, mă cercetează şi procurorii şi tot aşa. (...) Mă cercetează din 2005, nimic nou", a spus edilul.

Radu Mazăre a adăugat că, de fapt, procurorii anticorupţie l-au chemat din cauza declaraţiilor făcute în urmă cu două zile, împotriva "căţelelor de la DNA" care vor să-l aducă în ţară pe Nicușor Constantinescu, deşi acesta este bolnav.

"De câte ori am dat declaraţii de presă despre DNA, la vârf, după o săptămână, pac, m-au chemat! Eram sigur că dacă le fac căţele pe ălea, că vor să-l aducă pe Nicuşor aicea să-l omoare, mă cheamă la DNA. Şi m-au chemat după câteva zile. Fiecare cu ce arme are", a mai spus primarul Constanţei.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în anul 2008, alături de alte 36 de persoane - membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa, dar şi funcţionari din cadrul instituţiei, funcţionari din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, mandatari, notari publici, moştenitori ai unor persoane îndreptăţite, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale, dar şi interpuşii cumpărători de terenuri - în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza. Conform rechizitoriului procurorilor anticorupţie, prin aceste fapte ar fi fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului, iar 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici