- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Radu Stroe: Noi nu facem mare diferenţă între PDL şi PSD, niciunii nu sunt mai buni
Senatorul PNL Radu Stroe a declarat, miercuri, că pentru PNL o eventuală colaborare cu PSD şi PDL este negativă în aceeaşi măsură, având în vedere că se trag din FSN, menţionând însă nu se vor reînnoda legăturile cu PDL atâta vreme cât este condus de Băsescu, chiar dacă sunt negocieri în teritoriu.
Radu Stroe: Noi nu facem mare diferenţă între PDL şi PSD, niciunii nu sunt mai buni (Imagine: Mediafax Foto)
"Nu ştiu cât de negativă va fi o eventuală colaborare cu PSD, dar în aceeaşi măusură este negativă şi colaborarea cu PDL. Cum ştiţi, PSD şi PDL sunt din aceeaşi mamă şi din acelaşi tată, respectiv FSN şi Ion Iliescu, şi pentru noi, după experienţele trăite în 1997 cu PDL, cât şi în prima parte de guveranre în anii 2005-2007, am înţeles că este vorba de unul şi acelaşi PD cu tarele sale, cu tarele specifice FSN, aceiaşi băieţi, care chiar dacă îşi zic partid de dreapta, îşi zic partid popular, ei tot aceiaşi stângişti rămân ca şi fraţii lor pesedişti", a susţinut Radu Stroe, într-o conferinţă de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Declaraţiile liberalului au pornit de la situaţia din judeţul Dâmboviţa, unde nu s-a constituit nici la această oră Consiliul Judeţean şi unde, potrivit lui Stroe, continuă, "pe sub masă", încercarea de refacere a Alianţei D.A. de către PDL.
"La nivel naţional şi la nivel judeţean, continuă pe sub masă încercarea de a reînnoda firul alianţei. În acelaşi timp însă, dânşii (democrat-liberalii - n.r.) în mod public nu fac decât să denigreze în continuare PNL, să-l blocheze. Noi credem că poate nu e prea târziu ca PD să-şi revizuiască atitudinea faţă de PNL, dacă se gândesc cu adevărat la perioada de după alegerile din noiembrie, iar eu le spun că aşa cum stau datele problemei în acest moment PD va rămâne izolat după alegerile din noiembrie şi trebuie să ştie că totdeauna că cei care împrăştie furtună culeg furtună", a spus Stroe.
El a explicat că "atât în plan naţional, deci lideri naţionali, cât şi la nivel judeţean, deci lidei judeţeni, încearcă pe diverse canale, pe relaţii personale" reînnodarea legăturii dintre PNL şi PD.
"Nu ascund faptul că pot exista relaţii interumane foarte civilizate, elegante şi corecte, încearcă o reabilitare a relaţiilor dintre PDL şi PNL. Dar răspunsul nostru este ferm întotdeauna, indiferent de persoana care este contactată: «Dacă voi aţi fi un partid pe picioarele voastre şi care aţi discuta şi aţi lua deciziile în forurile voastre de conducere, noi am putea antama o discuţie, ştim însă care este situaţia cu dumneavoastră». Sigur, ei vor nega acest lucru, nici nu au cum să-l accepte", a susţinut Stroe.
El a subliniat că democrat-liberalii nu sunt în stare să încheie şi să respecte o înţelegere politică pe motiv că "orice ar spune, orice ar face, în orice moment, în plan particular sau instituţional, Traian Băsescu, ei ies la rampă şi aplaudă".
Liberalul a apreciat că PNL a încheiat discuţiile cu Traian Băsescu în 2006, drept pentru care nu are ce să mai discute cu PDL.
"Câtă vreme PDL nu este decât o echipă care răspunde la toate chemările, integral şi fără să raţioneze în niciun fel, ale lui Traian Băsescu, practic orice discuţie sau negociere cu PDL nu ar însemna decât o discuţie şi o negociere cu Traian Băsescu. Din acest punct de vedere, PNL a încheiat orice posibilitate de discuţie cu Traian Băsescu. Prin urmare, nu putem discuta cu un om cu care relaţiile PNL sunt de mult rupte, de la sfârşitul lui 2006, de atunci, de la Vila Lac 1, când părăsind întâlnirea cu câţiva lideri politici Băsescu a spus: «Vă voi distruge!». Îl lăsăm să ne distrugă, dar deocamdată situaţia a demonstrat că lucrurile par a fi invers", a declarat Radu Stroe.
Senatorul a menţionat, pe de altă parte, că va trece şi perioada lui Traian Băsescu, aşa cum a trecut şi cea a lui Adrian Năstase, de care nu mai spera nimeni că se poate scăpa.
"Noi nu facem mare diferenţă între PDL şi PSD, nici ei nu sunt mai buni. Am trăit vreo 10 ani în opoziţie, am văzut de ce sunt în stare. Amintiţi-vă de perioada sfârşitului lui 2004 când nu credeam că mai scăpăm de... Uite că a trecut. Cât era Adrian Năstase ca prim-ministru şi ca preşedinte şi cu presa pusă cu botniţă. Vor trece şi astea cu Băsescu. Toate sunt trecătoare", a adăugat Stroe.
Liberalul a spus că PNL va analiza posibilitatea unei noi colaborări cu o altă formaţiune politică, după alegerile generale, menţionând că un Guvern nu poate fi făcut fără liberali decât dacă PSD şi PDL se aliază.
"După alegerile din noiembrie 2008 vom vedea fiecare partid ce procente are şi vom pune pe masă programenele politic şi de guvernare şi vom vedea dacă va putea exista o colaborare cu oricare dintre partidele ce vor fi validate de electorat. Dacă nu vom putea câştiga, vom rămâne în opoziţie. Simplu. Un partid de opoziţie de 18-20% este un partid serios, care va fi ascultat, vă asigur eu, pentru că nimeni nu va putea face Guvernul decât dacă PSD şi PDL fac un Guvern împreună, le doresc acest lucru, pentru că asta înseamnă că PSD va renunţa la condiţia de a-şi pune un candidat la Preşedinţie în 2009 şi probabil îl vor susţine pe Traian Băsescu. Pentru că altfel, PDL şi Traian Băsescu nu vor aduce PSD la guvernare", a apreciat senatorul PNL.
Referitor la formarea unui eventual nou guvern, liberalul a informat că PNL "are o sumedenie de variante, inclusiv acea de rămânere în opoziţie", în cazul în care programele sale politice şi de guvernare nu vor fi luate în consideraţi în cazul în care se vor purta discuţii.
El a precizat că, faţă de PDL, liberalii rămân "un partid de grup", condus de o echipă şi nu de un individ.
"Fugim de situaţiile în care există un individ mare şef, mare Dumnezeu, în care toţi se pleacă. Preferăm să crâcnim şi să-l tragem de urechi pe şeful nostru decât să ne închinăm la şeful nostru", a spus Stroe.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO