Rădulescu: Am avut o prezenţă proastă la Senat, trebuie să ne asumăm

Liderul grupului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat, miercuri, că prezenţa slabă a senatorilor puterii la şedinţa de plen a dus la respingerea mai multor cereri ale preşedintelui Traian Băsescu.

3 afișări

Rădulescu a admis că senatorii arcului guvernamental nu s-au mobilizat, miercuri, la şedinţa de plen, permiţând opoziţiei să respingă mai multe solicitări ale preşedintelui Traian Băsescu şi să blocheze adoptarea unor Ordonanţe de Urgenţă.

"Este una din nenumăratele greşeli care se petrec în univers. Asta este, a fost un moment în care pe o lege ordinară, unde nu era necesară o majoritate specială, noi am fost mai puţini decât ceilalţi, trebuie să ne asumăm asta. Trebuie şi disciplină şi prezenţă ca să poţi guverna. (...) Da, am avut o prezenţă proastă astăzi. Dacă vrei să guvernezi trebuie să fii prezent", a declarat el, după plen.

Senatorul PDL Petru Filip a afirmat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că absenţa senatorilor puterii "este o chestiune pe care PDL va trebui să şi-o rezolve", el apreciind că "nu este în regulă" ca, în condiţiile în care majoritatea PDL-UNPR-UDMR este fragilă, prezenţa să fie atât de slabă.

Absenţa senatorilor din arcul guvernamental a făcut ca o serie de ordonanţe de urgenţă să nu poată fi adoptate, printre acestea cele referitoare la cardul naţional de asigurări de sănătate, alocaţia privind susţinerea familiei, precum şi prelungirea până la 31 decembrie 2011 a termenului de recalculare a pensiilor militarilor pentru care nu s-au identificat documentele necesare.

Toate aceste Ordonanţe de Urgenţă urmează să fie adoptate tacit, pe 24 martie şi să fie transmise Camerei Deputaţilor.

Puterea nu a avut, de asemenea, voturile necesare nici pentru a susţine cererile de reexaminare formulate de preşedintele Traian Băsescu, în vederea eliminării cotei de 5%TVA pentru produsele alimentare de bază şi revenirea la 1.000 de lei a plafonului de neimpozitare a pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici