- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (01.12.2021, 16:54)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rafila, despre introducerea obligativităţii vaccinării, la nivelul UE: Eu aş fi mai reţinut
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că ar fi mai reţinut în privinţa introducerii obligativităţii vaccinării la nivelul Uniunii Europene, considerând că vaccinarea trebuie să fie un act voluntar. El precizează, însă, că a pledat mereu în favoarea vaccinării anti-COVID-19.
Urmărește
4678 afișări
Rafila, despre introducerea obligativităţii vaccinării, la nivelul UE: Eu aş fi mai reţinut
Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă la Colegiul Medicilor, ce părere are despre introducerea obligativităţii vaccinării, despre care a discutat preşedintele CE, ursula von der Leyen.
„Sunt tot felul de discuţii. Eu aş fi puţin mai reţinut. Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar. Mai este un lucru - trebuie să vedem, în contextul emergenţei acestei noi tulpini, care e eficacitatea vaccinării”, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Metrorex propune majorarea tarifelor de călătorie începând cu 1 ianuarie 2025
-
11 oferte depuse pentru construirea unui drum de mare viteză pe litoral
-
O nouă prelevare de organe la Spitalul Nicolae Oblu Iaşi. Inima şi plămânii, în Elveţia şi Grecia
El precizează că a fost mereu adeptul vaccinării împotriva COVID-19.
„Şi acum pledez în continuare (pentru vaccinare - n.r.). Facem din nou apel la toată lumea, dacă doreşte să aibă sărbători în linişte, în siguranţă, să-şi vaccineze în primul rând persoanele vârstnice şi pe cei cu boli cronice din familie. În ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării sunt discuţii în interiorul unor state membre, iar această decizie nu a fost adoptată în parlamentele respective”, conchide Rafila.
Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă este necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea cazurilor în creştere de COVID-19, precum şi a noii variante Omicron, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Bloomberg.
„Cred că este de înţeles şi potrivit să avem această discuţie acum, cum putem încuraja şi, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană. Acest lucru necesită discuţii. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuţie care cred că trebuie condusă”, a spus von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă.
Unele ţări europene se gândesc să impună obligaţia privind vaccinarea în condiţiile în care numeroşi cetăţeni încă nu s-au imunizat.
În Germania, Olaf Scholz şi-a exprimat sprijinul pentru a face obligatoriu vaccinul împotriva COVID-19 şi a cerut un vot parlamentar asupra planului.
Grecia a impus o amendă lunară de 100 de euro persoanelor de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate, numind-o taxă de sănătate.
UE nu are autoritatea de a impune obligaţii de vaccinare dar poate încerca să aducă statele membre împreună pentru a conveni asupra unei abordări comune. Blocul a decis să nu organizeze o întâlnire de urgenţă a liderilor, potrivit unui oficial UE.
În schimb, miniştrii sănătăţii se vor întâlni marţi pentru a discuta despre situaţia COVID, iar liderii UE vor aborda problema la următorul summit programat pe 16 decembrie, a adăugat oficialul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ministrul Culturii a propus desemnarea anului 2023 drept Anul European al Rezilienţei prin Cultură
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:47
Un gigant auto vrea să dea afară zeci de mii de oameni în maxim cinci ani
-
astăzi, 17:22
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1035. Rusia încearcă să stabilească un punct de sprijin pe malul vestic al Niprului, fără intenţia de a ataca Hersonul / SUA intenţionează să impună mai multe sancţiuni asupra energiei ruse până la sfârşitul anului