Raluca Turcan, despre reacţia PNL în cazul Voiculescu: O diversiune laşă

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan afirmă că răspunsul PNL la problema colaborării lui Dan Voiculescu cu Securitatea, respectiv că România are chestiuni economice de discutat, este "o diversiune laşă", iar PNL "fie încearcă să mintă în faţă" pe toată lumea, "fie nu-i pasă".

Urmărește
8 afișări

Turcan afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, că răspunsul PNL la problema colaborării lui Dan Voiculescu - că România are chestiuni economice de discutat - este "o diversiune laşă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ascultând argumentele PNL la problema verdictului Înaltei Curţi faţă de colaborarea lui Dan Voiculescu, impresia este că PNL, condus de Crin Antonescu, fie încearcă să ne mintă în faţă pe toţi, fie nu-i pasă. În orice situaţie, nu pot să nu observ că, în PNL, duplicitatea a ajuns la putere: o regulă se aplică în cazul Monei Muscă, căreia Crin Antonescu îi cerea, în numele corectitudinii, să plece din PNL, şi cu totul altă regulă în cazul partenerului de alianţă care este în continuare în capul mesei unde se iau deciziile politice importante ale PNL", susţine Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, "argumentele PNL legate de faptul că românii trebuie să discute acum economie, nu cazul Voiculescu, reprezintă o insultă în faţa electoratului liberal şi un comportament hoţesc".

"Prins cu minciuna, Crin Antonescu le spune românilor să privească în altă parte. Oare Crin Antonescu din 2011, care tace complice în faţa verdictului de colaborare cu Securitatea, îl poate privi în ochi pe Crin Antonescu din 2009, care candida în numele României bunului simţ?", afirmă Turcan.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservator Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declară că este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi precizează că procesul va continua la CEDO.

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu susţine că imaginea României în Europa este afectată de acţiunile preşedintelui şi guvernului şi nu de trecutul lui Dan Voiculescu şi că nu vede niciun motiv pentru care USL să discute despre acest subiect, când sunt teme cu adevărat importante de abordat.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că formaţiunea sa nu poate să pună în discuţie alianţa cu PC doar pentru o persoană, el precizând că PC nu înseamnă doar Dan Voiculescu.

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, senatorul PC Dan Voiculescu ar trebui să facă un pas înapoi şi să se retragă din viaţa publică, el opinând că ar fi nedrept ca problema personală a acestuia să afecteze perspectiva PNL şi a opoziţiei în ansamblu.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu susţine, potrivit RFI, că liberalilor le va fi greu să mai vorbească despre "revoluţia bunului simţ", din moment ce au făcut o alianţă cu PC, partid fondat de Dan Voiculescu, "un colaborator al Securităţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici