Raluca Turcan: Este imoral ca un nou partid de dreapta să se facă cu oameni din PDL

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, că membrii partidului care sunt nemulţumiţi ar trebui să spună acest lucru conducerii formaţiunii, arătând că este imoral ca un nou partid de dreapta să se facă cu oameni din PDL şi să facă opoziţie la opoziţie.

Urmărește
265 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Este imoral ca un nou partid de dreapta să se facă cu oameni din PDL

Raluca Turcan (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebată în legătură cu faptul că în PDL există nemulţumiţi faţă de actuala conducere şi există posibilitatea ruperii formaţiunii şi formării unui nou partid, Raluca Turcan a spus că aceia care au nemulţumiri ar trebui să ia legătura cu conducerea partidului şi să înţeleagă exact în ce constă mandatul lor de parlamentar şi de oameni politici.

Turcan a precizat, într-o conferinţă de presă, că PDL ar trebui să se definească drept opoziţie la USL.

Ea a adăugat că nu vede o problemă în constituirea unui nou partid de dreapta dacă acesta serveşte valorile de dreapta şi face opoziţie la USL, dar este imoral ca acest partid să se facă cu oameni de la PDL şi să facă opoziţie la opoziţie.

"Nu văd o problemă în constituirea unui nou partid de dreapta dacă acesta serveşte valorile de dreapta şi face opoziţie la USL. Mi s-ar părea imoral ca acest partid să se facă cu oameni din PDL sau de pe la alte partide şi care să se definească ca opoziţie la opoziţie sau să pledeze pentru unitatea dreptei prin destrămare. Opoziţia la opoziţie ar însemna jocurile PSD şi chiar ale lui Victor Ponta. Unitatea dreptei înseamnă politică de dreapta, politică împotriva alianţei de stânga a USL şi în interesul cetăţeanului. Dacă lucrul acesta se realizează, nu văd o problemă", a spus Turcan.

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat că Partidul Popular, care va aduna nemulţumiţii din PDL, va apărea "foarte repede", fiind necesară şi constituirea unui grup parlamentar al noii formaţiuni.

"Foarte repede. Foarte repede. Asta e şi o decizie a colegilor din Parlament, pentru că e necesară constituirea unui grup parlamentar, sunt oameni în PDL care nu acceptă starea de lucruri de astăzi", a afirmat Berca într-o emisiune la B1 TV, întrebat când va apărea noua formaţiune.

De asemenea, consilierul prezidenţial, fost membru PDL şi parlamentar democrat-liberal de Bacău în legislatura trecută, a apreciat drept necesară apariţia noii formaţiuni având în vedere "dezechilibrul de pe piaţa politică românească".

"Eu cred că e necesară, pentru că în alegerile din 9 decembrie nu au venit la vot 58% din români, s-au exprimat numai 42%. În acest moment există un dezechilibru pe piaţa politică românească şi e necesar un vehicul care să genereze figuri politice credibile. Când spun figuri noi, nu e neapărat vorba de figuri tinere, dar oameni care au demonstrat în viaţa profesională că au ceva de spus. E adevărat că acest lucru poate deranjează, am şi văzut foşti colegi din PDL care au pus multe semne de întrebare din acest punct de vedere. Eu nu cred în partidele care sunt conduse cu mână forte, ci cred în partidele care pot să genereze lideri politici pentru România", a spus Berca, consilier al preşedintelui Traian Băsescu pentru relaţia cu autorităţile publice şi societatea civilă.

El s-a mai declarat nemulţumit că în PDL au fost aduşi în ultima perioadă oameni care nu fac opoziţie, dând exemplul din judeţul Bacău, unde în organizaţia PDL sunt oameni care au "interese mărunte judeţene" şi "fac blat cu administraţia locală" a USL.

Deputatul PDL Florin Popescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că "există o stare de nemulţumire şi de nelinişte în PDL" şi că "mulţi membri ai partidului nu înţeleg de ce partidul nu se apucă să lucreze, adică să facă opoziţie".

"Există o stare de nemulţumire în PDL manifestată cel mai vizibil la ultima moţiune simplă din Camera Deputaţilor când din 51 de deputaţi PDL doar 28 au votat moţiunea. Există o stare de nelinişte că Convenţia s-a terminat, partidul trebuia să lucreze şi sunt foarte mulţi membri ai PDL care nu înţeleg de ce partidul nu se apucă să lucreze, să facă opoziţie. Dovada că din 51 de deputaţi au votat doar 28 moţiunea", a explicat Florin Popescu.

Întrebat dacă va participa la Congresul Partidului Popular din 25 mai, aşa cum au apărut informaţii în presă, Florin Popescu spus că nu comentează acest lucru.

Presa a relatat în ultimele zile că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară ar urma să se înscrie în acest partid. Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni.

Partidul Popular este condus de fermierul Costel Caraş, cel care, în timpul scandalului laptelui infestat cu aflatoxină izbucnit în luna martie, a vărsat pe un câmp, în semn de protest, câteva mii de litri de lapte.

Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat, marţi, că nu întreprinde niciun demers pentru transformarea în partid politic, menţionând că face precizarea "în urma apariţiei în presă a unor informaţii false" pe acest subiect.

De asemenea, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris, pe Facebook, că "sursele" care anunţă transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL.

"Înţeleg că sursele «bine informate» care anunţă transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL. Sursele mele îmi spun că PDL va pierde suficient de mulţi parlamentari şi primari în următoarea perioadă cât să se transforme în fundaţie", a afirmat Lăzăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici