Raluca Turcan: Nu s-a discutat în partid despre candidatura lui Iohannis pe listele PNL

  • Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că în partid nu s-a discutat despre candidatura independentă, pe lista PNL, a preşedintelui României, Klaus Iohannis.
  • Dacă Iohannis va decide să candideze pe liste la Sibiu, el va fi primit, spune Turcan, care este preşedintele organizaţiei.
Urmărește
82 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Nu s-a discutat în partid despre candidatura lui Iohannis pe listele PNL

Raluca Turcan a declarat, miercuri, la Antena 3, că proiectul depus la Parlament aduce mai multe aspecte pozitive, mai ales în materie de dezbatere publică.

„Avem ocazia să vobim despre Constituţie şi prin Constituţie, dreptul de a fi ales este garantat cu excepţiile prevăzute de Constituţie, iar preşedintele României nu intră într-o asemenea excepţie. Se mai poate discuta despre legislaţie care a fost modificată în decursul timpului în funcţie de anumite interese de moment şi care acum, cu această modificare, practic, este readusă la o formă care a funcţionat din anul 2004 până în 2008. Întâmplarea face că am trăit ambele momente, şi când a fost modificată (...) În 2008 legislaţia a interzis prin cumularea cu textul Constituţiei (...) posibilitatea preşedintelui de a candida pentru Camera Deputaţilor sau pentru Senat”, spune Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PNL a spus că după ce proiectul de lege a fost depus în Parlament, e nevoie de o majoritate, de promulgare, de voturi. „Ulterior vom vedea dacă preşedintele României până urmă va candida la Camera Deputaţilor sau la Senat”.

Turcan fiind preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, a fost întrebată dacă îl va primi pe listă la Sibiu pe Klaus Iohannis pentru a candida. Ea a răspuns afirmativ.

„Bineînţeles! Şi cred cu tărie că experienţa unui fost preşedinte, indiferent de la ce partid a plecat preşedintele respectiv, este una benefică pentru un for legislativ şi, de ce nu, executiv, chiar şi pentru Parlamentul European. (...) Nu cred că poate cineva, oricât de tendenţios ar fi, să spună că experienţa unui fost preşedinte nu este mai valoroasă decât experienţa unor alţi oameni politici”, afirmă Turcan.

Vicepreşedintele PNL a mai spus, totuşi, că „în partid nu s-a discutat până în acest moment despre candidatura lui Klaus Iohannis”.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a confirmat că PNL a depus un proiect de lege prin care i se va permite preşedintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida pentru o funcţie aleasă în Parlamentul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici